Veterinarii, cu ochii pe carnea din pieţe. 58 de controale în 5 zile la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfa din galantare trebuie să fie sigură pentru consumatori
Marfa din galantare trebuie să fie sigură pentru consumatori

Pentru a-i feri pe consumatori de toxiinfecţiile alimentare în perioada Sarbătorilor Pascale, când în mod tradiţional consumul de alimente creşte considerabil, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Călăraşi va intensifica controalele.

Târgurile de animale vor fi supravegheate permanent de medicii veterinari oficiali pe toată durata funcţionării acestora. În primele 5 zile ale lunii aprilie, DSVSA a efectuat 58 controale în unităţi de comercializare produse de origine animală şi nonanimală. Pentru deficienţele constatate privind modul de depozitare, manipulare, etichetare, respectarea condiţiilor de igienă şi etichetare au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale în valoare totala de  23.920 lei.

Cele trei târguri de animale, verificate

„De asemenea, au fost confiscate 94 kilograme de produse cu o valoare totală de 622,97 lei şi 260 ouă în valoare de 221 lei. S-au desfăşurat 3 controale în trafic privind transportul produselor, fiind aplicata o sancţiune contravenţională în valoare de 720 lei pentru transport produse de origine animală fără respectarea condiţiilor de igienă”, a anunţat DSVSA. La sfârşitul săptămânii trecute au fost supuse controlului pe toata perioda de funcţionare cele 3 târguri de animale(Călăraşi, Jegălia şi Budeşti).  La nivelul Circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor teritoriale, D.S.V.S.A asigură în intervalul 1 aprilie- 14 aprilie 2012 program prelungit de activitate-inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite