Poliţia, cu ochii pe evazionişti. Razie în judeţul Călăraşi la comercianţii de legume şi fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de comercianţi de produse agroalimentare au fost verificaţi de poliţişti în cadrul unei razii privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Acţiunile au vizat municipiile Călăraşi şi Olteniţa,  oraşul Lehliu Gară, dar şi în comunele arondate. Oamenii legii au confiscat legume, fructe şi produse de panificaţie fără acte.

35 de agenţi economici(societăţi comerciale, persoane fizice autorizate sau producători particulari), care au ca obiect de activitate comercializarea în regim en detail a produselor agroalimentare sau desfăşoară operaţiuni cu materiale reciclabile au primit vizita oamenilor legii. Poliţiştii au verificat documentele de provenienţă a mărfurilor şi cele referitoare la transportul acestora, actele financiar-contabil, dar au urmărit şi respectarea normelor privind conformitatea şi siguranţa produselor agroalimentare. Pentru neregulile constatate (lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor depozitate sau expuse spre vânzare, inexistenţa şi neutilizarea caselor fiscale de marcaj), organele de control au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 31.800 lei
Au fost confiscate produse (legume, fructe, flori, pâine, produse de panificaţie, deşeuri metalice), în valoare de 1.315 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. De asemenea, a fost suspendată, pe o durată de 3 luni, activitatea a doi agenţi economici. Poliţiştii au întocmit actele premergătoare săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea nr. 8/1996 privind protecţia drepturilor de autor şi conexe faţă de administratorul unei unităţi comerciale din oraşul Lehliu Gară care utiliza programe de calculator fără licenţă.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite