Roxana Daniela Ştefan, contorsionista pasionată de medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Ştefan
Roxana Ştefan

Este una dintre micuţele dansatoare ale Clubului DeConde care şi-a doreşte să facă performanţă în dans, fără să neglijeze studiul. Deşi s-a înscris în trupă la începutul acestui an, Roxana a reuşit într-un timp foarte scurt să dea dovadă de o mobilitate extraordinară şi de perseverenţă.

„De mică mi-a plăcut foarte mult să dansez, iar spagatul am învăţat să-l fac acasă. De fiecare dată sunt nerăbdătoare să ajung la antrenamente pentru a învăţa tehnici noi“, a spus Roxana.

Acum elemente precum coşuleţul, podul, roata, stând în mâini- cădere în pod, stând în cap sau pe omoplaţi şi elemente de supleţe reprezintă doar câteva din exerciţiile pe care le execută fără nicio problemă. „Este foarte receptivă şi reţine foarte repede. E o plăcere să o am în grupa mea“, ne-a spus instructorul de dans, gimnastică şi balet, Cornelia Condeescu.

Face faţă provocărilor

Ea se antrenează alături de celelalte fetiţe din grupul său de trei ori pe săptămână. Pregătirea durează aproximativ două ore, iar în perioada concursurilor, acestea pot ajunge chiar şi la patru ore. La sala de antrenamente, fetiţa învaţă atât dansuri clasice, cât şi moderne, balet şi gimnastică. Luna trecută micuţa a participat la o emisiune televizată unde şi-a arătat talentul. „Am fost la TVRM, la Academia Copiilor şi am dansat. O să mai particip şi la alte concursuri, pentru că vreau să fac dans de performanţă“, a spus Roxana.

Doar premiul I

Elevă în clasa a IV-a, Roxana ştie foarte bine că trebuie să studieze şi să nu neglijeze şcoala. Iubeşte matematica şi a participat la concursul Cangurul şi la Micul Matematician unde a obţinut calificativul excelent.
„Îmi plac toate materiile, dar cel mai mult matematica şi îmi place că învăţ lucruri noi“, a precizat micuţa. Până acum a luat doar premiul I şi speră să obţină aceleaşi performanţe până la absolvirea liceului.

Exerciţii dificile

La numai 10 ani, Roxana dă dovadă de o seriozitate şi o mobilitate demne de invidiat. Petrece două ore şi jumătate în sala de antrenamente, de câte trei ori pe săptămână. Chiar dacă exerciţiile nu sunt deloc uşor de realizat, eleva nu se plânge şi le execută întocmai. Face coşuleţul stând în mâini sau rostogoliri, dar şi sfoara, fără să dea vreun semn de durere sau oboseală. Profesoara sa, Marilena Bălan, este cea care se ocupă în special de elementele de graţie, atât de importante pentru o balerină. Neli Condeescu este cea care o învaţă cele mai noi dansuri. „Cu doamna Marilena facem multe exerciţii de mobilitate şi de graţie, iar cu Neli învăţăm dansuri şi coregrafii noi. Pe amândouă le iubesc foarte mult şi învăţ foarte multe lucrui de la ele“, spune Roxana. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite