Rezultate contestaţiilor la Bacalaureat 2011: S-au afişat rezultatele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de elevi au depus luni contestaţii la notele obţinute la examenul de Bacalaureat. Rezultatele sunt prelucrate şi în aproximativ o oră vor fi afişate la centrele de examinare.

Prof. Constantin Tudor, inspector-şef la Inspectoratul Şcolar Judeţean, spune că 65% din contestaţii au fost respinse, însă au apărut surprize şi la cele 35 de procente care au fost admise. „Mulţi s-au trezit că notele s-au micşorat, nu s-au mărit, aşa cum s-ar fi aşteptat. De exemplu, un elev care obţinuse nota 7.10 a contestat şi, în final, s-a descoperit că nota reală era de 3.05. Se greşise notarea. Oricum, nu trecuse examenul de bacalaureat, mai are o şansă la toamnă“, a spus prof. Tudor.

REZULTATE FINALE BAC 2011

749 de elevi au depus contestaţii la centrele de evaluare. Se pare că cele mai multe nemulţumiri au fost legate de examenul de limba română unde au fost cele mai multe reclamaţii, 267. La matematică, un număr de 205 elevi au depus contestaţii, la biologie- 134 şi la geografie- 59. Anul trecut au fost depuse aproximativ 800 de contestaţii, 100 fiind soluţionate în favoarea elevilor.

Nu se poate trişa

Inspectoratul Şcolar a primit o notificare de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării în care se preciza faptul că toate contestaţiile vor fi analizate la Bucureşti. Constantin Tudor, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, spunea înainte primirea aceastei „veşti“ că elevii care au note peste 5 la toate probele, dar au sub media şase pot conta pe faptul că se vor rezolva în favoarea lor. „Vor fi identificate toate lucrările la care s-a depus contestaţie, după care vor fi trimise la centrul de la Bucureşti“, a spus Constantin Tudor.

Din cei 2.296 de elevi care s-au prezentat la examenul de bacalaureat de anul acesta, doar 937 l-au promovat.
  

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite