Călăraşi: La Grupul Şcolar„Dan Mateescu“, doi elevi au luat bac-ul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După recorectarea lucrărilor, singurul liceu unde nu se înregistrase niciun admis şi-a luat revanşa.Din cei peste 700 de elevi din judeţul Călăraşi care nu au promovat bacalaureatul, 121 au fost admişi în urma contestaţiilor.

Cele mai multe lucrări contestate, din totalul celor 748 înregistrate, au fost la limba şi literatura română, 265,  258 la matematică, 27 la istorie, 123 la biologie, 29 la chimie, 50 la fizică, 22 la geografie, 10 la informatică, 6 la socio-umane şi 18 la economie.

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“, pe locul 1

Pe locul întâi, cu o rată de promovabilitate de aproape 100%  se află Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“, acesta având, după afişarea rezultatelor finale, un singur elev, care nu a fost admis. 146 din 167 de elevi care au dat bacul, obţinând medii peste 7.  Eleva cu cea mai mare medie din liceu, 9,86 este  Diana-Valentina Dumitru. „Ne aşteptam să avem rezultate foarte bune pentru că am muncit foarte mult. De asemenea, pe viitor ne dorim să avem rezultate şi mai bune şi vom munci şi mai mult“, a declarat Constantin Mitră, directorul liceului. 

Sesiunea din toamnă, ultima şansă

Deşi iniţial, la Grupul Şcolar „Dan Mateescu“, din Călăraşi,  niciun elev nu a obţinut media şase pentru admiterea examenului, în urma contestaţiilor, doi din ei au fost admişi. „Din cei patru elevi care aveau note peste cinci la probele date la bac, însă nu aveau medii peste şase, doi dintre ei au reuşit să promoveze. Ceilalţi doi, urmează să dea în august, la alegere, examen pentru mărirea notei şi, implicit, a mediei. Cele mai mari probleme le-am avut la matematică şi avem speranţe ca în sesiunea din august, 40-50% din elevi să promoveze“, a spus directorul Grupului Şcolar „Dan Mateescu“, Olimpiu Moisescu.


 23 admişi în urma contestaţiilor


La Grupul Şcolar Nicolae Bălcescu din Olteniţa, iniţial, 170 de liceeni au promovat, din cei 244 înscrişi la pe listele de examen. În urma afişării rezultatelor finale, au mai fost promovaţi încă 23 de elevi, cei mai mulţi din judeţ. Urmează pe listă Grupul Şcolar Agricol Fundulea, unde au mai promovat 17 elevi, după soluţionarea contestaţiilor, unitatea de învăţământ înregistrând acum un procent de promovabilitate de 85%. La „Barbu Ştirbey“, 159 de elevi, din cei 167 care au participat la examen, au promovat, fiind declaraţi admişi în urma contestaţiilor 12 elevi.

Nicio notă de zece în tot judeţul


Deşi au dat bacul la Călăraşi anul acesta 2.429 de elevi, niciunul nu a reuşit să obţină media 10 la examen. Cele mai mari note au fost obţinute de Emilia Crina Ivanciu, care a luat media de 9,96 şi Narcisa Virginia  Stănimir, cu 9,90. Amândouă sunt eleve ale Liceului Teoretic Neagoe Basarab din oraşul Olteniţa. În municipiul Călăraşi, a doua  elevă cu cea mai mare medie la examenul de bacalaureat este Mioara Mădălina Vlad, de la Colegiul Economic Călăraşi - 9,80.

Promovabilitate 55%


După afişarea rezultatelor finale, rata promovabilităţii a crescut, la nivelul judeţului, cu aproape 5 procente. Anul acesta, din 2.429 de elevi, care au susţinut examenul maturităţii în judeţul nostru, au luat bacul în sesiunea iunie-iulie 2010, 1.276 de elevi, dintre care 121 în urma soluţionării contestaţiilor. „Cu aceste contestaţii am reuşit să creştem cu 5 procente rata de promovabilitate la nivelul judeţului. Multe dintre cereri au fost pentru mărire de notă. Eu spun că, pe bună dreptate, pentru că este vorba despre copii foarte buni. Au reuşit astfel să mai câştige câte o jumătate de punct la mediile iniţiale“, a declarat prof. Constantin Tudor, inspector –şef  al Inspectoratului Şcolar al judeţului Călăraşi.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite