Călăraşi:„Nu avem bani de spirt şi nici de rate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii, singurii care suferă în urma conflictului dintre medici şi Casa de Asigurări Foto: Arhivă Adevărul
Pacienţii, singurii care suferă în urma conflictului dintre medici şi Casa de Asigurări Foto: Arhivă Adevărul

În judeţul Călăraşi sunt 119 medici de familie, dintre care până ieri, 8 iunie 2011, 67 semnaseră noul contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Din conflictul iscat, singurii care pierd sunt pacienţii.

„Au semnat doar 67, predomină medicii de familie de la ţară. Nu îi obligă nimeni să semneze, dar nu se vor descurca altfel“, ne-a spus Marian Dinulescu, director la Casa de Asigurări de Sănătate. Pacienţii înscrişi la medicii care nu se află printre cei care şi-au înnoit contractual pot oricând să se înscrie la alt doctor. „Nu este corect ca ei să plătească consultaţiile, din moment ce sunt asiguraţi“, a mai spus Marian Dinulescu.

Pacienţii, primii care pierd

Lucreţia Furtună (78 de ani) spune că nu este normal şi nu este de acord să plătească consultaţiile. „Nu înţeleg de ce trebuie să plătim. Mi se pare ceva anormal. Am o pensie de 350 de lei şi acest lucru înseamnă să nu mai merg la medic să–mi fac consult. Dacă îmi dă şi medicament , cu ce cumpăr?“, ne-a spus, mâhnită, femeia. Aceasta mai spune că, de multe ori, deşi nu se simte bine, evită să mai maergă la medic pentru că nu-i mai ajung banii şi pentru reţetă.
Stana Giol (62 de ani), pensionară, este foarte nemulţumită de tot ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar. „Nu mi se pare correct, eu sunt bolnavă de astm şi am nevoie să merg la medic şi să–mi cumpăr tratament. Nu ştiu ce o să se întâmple cu noi. Nimeni nu se gândeşte şi la oamenii simpli “, a spus femeia.

„Nu ne jucăm cu CAS“

Gabriela Topologeanu se află printre cei opt medici de familie care au semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Spune că s-a gândit, în primul rând, la pacienţi, dar şi la cei 30 de angajaţi pe care îi are.

„Am 30 de angajaţi şi 2.800 de pacienţi. Nu pot să-mi bat joc de ei. Cu Casa de Asigurări nu mă pot juca. Dacă nu aş fi semnat contractual, nu aş fi rezistat mai mult de un an cu cabinetul. Oamenii se pot duce la medicii care le oferă trimiteri şi reţete. În urmă cu 30 de ani am depus un jurământ pe care nu am cum să îl uit şi nici să îl încalc. Nu avem ce face, chiar dacă nu îmi convine în totalitate noul contract “, ne-a declarat Gabriela Topologeanu.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite