Călăraşi: Şcoala de arte şi meserii din Mânăstirea, câştigătoarea concursului „Prietenii pompierilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concursul s-a defăşurat la stadion
Concursul s-a defăşurat la stadion

Ieri a avut loc la stadion etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”.

La startul competiţiei s-au aliniat 13 echipaje de elevi aparţinând şcolilor generale de pe raza judeţului. După completarea fişelor de înscriere în concurs şi tragerea la sorţi, elevii au avut de trecut trei probe şi anume: proba teoretică, constând în rezolvarea unui test de tip grilă cu 10 întrebări din tematica specifică apărării împotriva incendiiilor, şi două probe practice: Pista de îndemânare peste obstacole şi Ştafeta 4X100 de metri cu obstacole.        

La finalul celor trei probe, pe primul loc s-a situat Şcoala de arte şi meserii din comuna Mânăstirea, pe locul 2  s-a situat Gimnaziul Carol 1 din Călăraşi şi pe locul 3 Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazu” din Călăraşi. Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, având ca scop formarea unor trăsături moral-volitive cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, dârzenie, hotărâre, perseverenţă, cinste, corectitudine şi nu în ultimul rând disciplină.

Competiţia a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cât şi cu sprijinul Consiliului judeţean Călăraşi.
   


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite