FOTO „Suntem campioni, ne apărăm titlul”, deviza pompierilor la competiţia serviciilor pentru situaţii de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Călăraşi îşi testează performanţele la faza zonală a concursurilor profesionale. Pompierii călărăşeni sunt campioni naţionali, ei fiind deja calificaţi la faza naţională, care se va desfăşura la sfârşitul lunii august.

În perioada 1–3 august 2012, ISU organizează faza zonală a concursurilor profesionale ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă, la această etapă fiind invitate să participe loturile sportive ale judeţelor: Ialomiţa, Tulcea, Constanţa şi Călăraşi. „Echipa sportivă de la Călăraşi doar îşi verifică nivelul de pregătire pe parcursul acestei etape intermediare, aflându-se în postura de campioană en-titre. Ea este deja calificată la faza finală a competiţiei unde participă doar cele mai bune 12 loturi sportive din ţară”, a precizat plt.maj. Ovidiu Tătăranu, ăurtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

image

Patru probe de foc

Cupa campionilor „Căpitan Pavel Zăgănescu” se află acum în vitrina unităţii, pompierii militari din Călăraşi câştigând de 6 ori până acum prestigiosul trofeu. În anul 2000 ei au urcat pentru prima oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar au repetat performanţa şi în 2006, 2007, 2008, 2009 şi 2011.
Cele 4 probe de „foc”, care compun competiţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă sunt: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând multă pricepere, antrenament, viteză de reacţie şi nu în ultimul rând multă îndemânare.


        


image
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite