Tradiţiile de Crăciun, înviate de colindători la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi în 2010, colindătorii au fost la muzeu
Şi în 2010, colindătorii au fost la muzeu

Gospodăria ţărănească din Valea Dunării de la Muzeul Dunării de Jos primeşte colindători. Aproximativ 80 de copii şi bătrâni din comunele din judeţ vor susţinute un spectacol de zile mari pe 13 decembrie, începând cu ora 11.00.

Evenimentul doreşte să marcheze sărbătoarea Crăciunului, reînviind obiceiurile şi tradiţiile din Bărăgan. Colindătorii vor fi primiţi de angajaţii muzeului la Galeriile Arcadia, acolo unde se află secţia de etnografie şi artă populară. Colindele vechi de fereastă vor fi interpretate de 16 elevi de la Palatul Copiilor, iar cele din zona Călăraşii Vechi vor fi cântate de elevi de la şcoala Nicolae Titulescu.

Atmosfera de sărbătoare va fi încinsă de ansamblul Brâuleţul Dunări, cei 45 de membri conduşi de coregraful Aurel Mailat, fâcând dovada măiestrie în arta dansului popular. La eveniment vor lua parte şi câţiva bătrâni din comunele Unirea şi Grădiştea care vor aduce în prim-plan colinde vechi, printre care: Sub zare de soare, La stâlpşor din grajd, Colind de fată şi Leul.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite