Circulaţia pe Dunăre, tot în impas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barjele au fost blocate în zona Chiciu Foto: Căpitănia Portului Călăraşi
Barjele au fost blocate în zona Chiciu Foto: Căpitănia Portului Călăraşi

Specialiştii de la Apele Române spun că debitul fluviului va începe să crească de la jumătatea lunii octombrie. Pentru ca traficul să se desfăşoare normal, Dunărea ar trebui să crească 1,5 metri. Traficul naval a fost blocat aproximativ 20 de zile din cauza nivelului scăzut al Dunării care a măsurat 1,2 – 1,4 metri în anumite locuri. 

14 barje încărcate cu combustibili, îngrăşăminte, sare, minereu sau fosfaţi, au staţionat între km 373-390 pe Dunăre, în zona Chiciu. „ Am monitorizat situaţia din zonă pentru a nu fi incidente neplăcute la barjele ce transportă benzină şi motorină. Am aşteptat doar ca nivelul Dunării să crească pentru ca navele să se pună în mişcare. În acest moment, doar două convoaie mai sunt blocate“, a declarat Constantin Anghel, şeful Căpităniei Portului Călăraşi.

Au ancorat la Chiciu

Cele mai multe nave aveau ca destinaţie portul Novisad, doar două dintre ele urmau să ajungă la Giurgiu şi la Drobeta Turnu Severin. „Au ancorat la Chiciu pentru că noaptea nu s-a navigat. Acum mai sunt doar două convoaie care, sperăm să îşi reia drumul, dacă Dunărea va mai creşte puţin. Din cele 14 barje care au fost blocate iniţial, multe dintre ele au mai plecat, însă au sosit altele care au rămas ancorate la noi. Toate au fost sub pavilion străin“, a mai spus Anghel.

Citiţi mai multe amănunte în cotidianul „Adevărul“-ediţia de Muntenia

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite