Mai mult oxigen pentru călărăşeni/ 5 noi parcuri vor fi construite în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României a aprobat proiectele selectate spre finanţare din cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.

Cele cinci parcuri vor fi înfiinţate în tot judeţul, astfel: Parcul Constructorilor va fi construit în municipiul Călăraşi, valoarea acestuia fiind de 1.500.000 de lei, la Olteniţa un proiect de amenajare a spaţiilor verzi va costa 1.338.950 de lei, în comuna Ştefan Vodă spaţiile verzi ce vor fi realizate vor costa 495.000 de lei, iar în comuna Roseţi vor fi înfiinţate două parcuri. Parcul „Soarelui“ şi „ Prieteniei“ costă fiecare 1.000.000 de lei.   

Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi este finanţat din Fondul pentru Mediu, fiind gestionat la nivel naţional de Administraţia Fondului pentru Mediu, instituţie aflată în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor.  În cadrul sesiunilor lansate anterior au fost finanţate următoarele proiecte din judeţ: Amenajarea parcului din strada Luceafărului, zona ANL1, la Olteniţa a fost înfiinţat parcul de distracţii Arges, la Modelu s-a infiinţat un parc şi încă unul la Mitreni.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite