Scrie o carte pentru copiii pe care nu-i va avea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După „Frânturi de viaţă fără aripi“, publicată recent, Anca Botoi le face un dar prichindeilor. Tânăra scriitoare cu tetrapareză spastică, lucrează la o carte de poveşti pentru copii. O scrie folosindu-şi doar piciorul stâng, singura parte a corpului pe care o poate mişca.

După ce a lansat cartea „Frânturi de viaţă fără aripi“, în care a povestit propria viaţa în două sute de pagini, Anca Botoi s-a gândit să-i bucure şi pe cei mici. Îşi doreşte ca aceştia să se apropie astfel de persoanele cu dizabilităţi, să-i facă să le îndrăgească. „Am început anul trecut să scriu o carte de poveşti pentru copii, pentru că îmi plac foarte mult. Doresc să nu mai existe o barieră între noi şi cei care nu sunt bolnavi. Micuţii sunt cele mai sincere persoane din lume pe care ţi-i poţi face prieteni şi care nu te trădează niciodată“, ne-a spus Anca Botoi.

Şapte poveşti

Anca a reuşit până în prezent să scrie 70 de pagini în care a aşternut şapte poveşti pentru cei mici. „Cartea va avea aproximativ o sută de pagini şi mi-aş dori să o pot lansa. Cred că basmele de astăzi s-au modernizat prea mult şi sunt prea violente. Nici desenele animate nu mai sunt atât de frumoase, ar trebui ca părinţii să pună accent pe poveştile de altădată“, a mai spus Anca, zâmbind.
Poveştile scrise de Anca se numesc „Ţara de piatră“, „Ana şi cele două fete de împărat“, „Fata cea săracă şi merele de aur“, „Tina“, „Pomul fermecat“, „Ţăranul luptător“ şi „Cei doi fraţi cu puteri magice“. „Îmi place foarte mult să scriu şi să pun suflet în ceea ce creez. Poate şi faptul că nu am avut o copilărie obişnuită, ci marcată de boală şi suferinţă, mă ajută să-mi ducă planul la bun-sfârşit. Vârsta inocenţei este cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui. Destinul nemilos m-a îndepărtat pe mine de toate acestea“, a adăugat, emoţionată, tânăra.

Denisa Pârvu(11 ani), una dintre cele mai talentate adolescente din oraş, câştigătoarea mai multor premii naţionale şi internaţionale de muzică uşoară, este prietena Ancăi de mai mult timp. Este impresionată de curajul şi ambiţia de care dă dovadă Anca Botoi şi nu s-a sfiit nicio clipă în prezenţa tinerei. „Mă bucur foarte mult că o cunosc pe Anca. În ciuda problemelor pe care le are, este o persoană plină de curaj, ambiţie şi este foarte sârguincioasă. Sper ca toţi copiii să o perceapă ca pe un om normal şi s-o trateze cu respect. Sunt sigură că poveştile sale vor fi apreciate şi-i vor încânta pe cei de vârsta mea“, ne-a spus Denisa Pârvu.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite