Atenţie, călărăşeni ! Carnea de porc vă poate îmbolnăvi de trichineloză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Sanitar-Veterinară îi avertizează pe cetăţeni să aibă mare grijă atunci când cumpără carne de porc, existând riscul să se contamineze cu trichineloză. Carnea de la animalele sacrificate în gospodăriile proprii va fi consumată numai după ce aceasta a fost examinată de un medic veterinar. Aprovizionarea cu carne se va face numai din măcelarii, carmangerii aprobate sanitar veterinar pentru comercializarea cărnii

Examenul pentru depistarea trichinelozei din carnea de porc se realizează contracost şi se poate efectua la Circumscripţiile Sanitare Veterinare din fiecare localitate de către medicii veterinari, cât şi la nivelul Circumscripţiilor pentru Siguranţa Alimentelor din municipiul Călăraşi şi Oltenita. La nivelul fiecărei unităţi, consumatorii pot să obţină informaţii privind probele care trebuie prezentate pentru acest examen, cantitatea acestora, programul orar atât în zilele de lucru cât şi în zilele nelucrătoare în acest sens fiind asigurat program permanent in periuoada 15 – 28 decembrie 2011.


Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite