Mădălina Buzdugan, pe locul II la Campionatul Mondial de Juniori de la Eton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călărăşeanca a reuşit încă o performanţă. Mădălina Buzdugan s-a clasat, astăzi, pe locul II la Campionatul Mondial de Juniori la canotaj care s-a desfăşurat la Eton, Marea Britanie, în perioada 2-6 august 2011, la proba 8+1. Pe primul loc s-a situat Germania, iar pe locul III, Statele Unite ale Americii.

Tânăra nu este la primul succes. Este dublă campioană balcanică ,vicecampioană naţională la ergometru şi campioană europeană. Deşi practică de numai trei ani canotajul, Mădălina Buzdugan se poate lăuda cu o sumedenie de performanţe.

Succes după succes

Tânăra a primit titlul de campioană eupeană la Campionatul Naţional European din Kruszwica, Polonia, din perioada 24-26 iunie 2011. Mădălina a fost singura din Călăraşi care va participa la Campionatul Mondial de Juniori din Anglia, din 4-6 august 2011.  „A fost singura selecţionată ca să participe la Campionatul Mondial. În doar trei ani a reuşit să facă sport de performanţă“, ne-a declarat Cornel Nedelcu, antrenor canotaj. Iniţial, tânăra Mădălina a vrut să facă volei, dar când a aflat că se face selecţie pentru canotaj şi-a propus să încerce o carieră în acest domeniu.

„Ne mândrim cu ea!“

A fost aleasă printre primele, fiind şi cea mai înaltă: 1,84 metri. „Este o sportivă extraordinară şi ne mândrim cu ea. A reuşit să facă cunoscut numele oraşului peste hotare“, a mai zis Nedelcu. Mădălina s-a clasat a cincea la Olimpiada de Juniori de la Singapore, este dublă campioană balcanică în Grecia, dar şi vicecampioană la ergometru. Totodată, Mădălina a mai reuşit un loc I în Bulgaria şi alte două clasări pe prima treaptă a podiumului în Călăraşi, la proba de ergometru. „Avem încredere în putearea ei de muncă şi suntem convinşi că o să se întoarcă acasă cu o medalie. Munceşte foarte mult şi aşa a reuşit să aibă multe medalii“,a mai spus Cornel Nedelcu.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite