Săptămână caniculară la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile crescute şi umiditatea aerului sunt de nesuportat. Oraşul se transformă zilele acestea într-un cuptor uriaş. Temperaturile extrem de crescute, prognozate până sâmbăta viitoare, vor atinge chiar şi  36 de grade Celsius, la umbră.

Cetăţenii sunt avertizaţi de medici să nu iasă din case, în intervalul 11,00-18,00, decât dacă absolut necesar şi să aibe la ei sticle cu apă, pălării şi haine deschise la culoare care să nu atragă foarte mult căldura.

Temperaturi foarte mari

Centrul Meteorologic Regional Constanţa a anunţat temperaturi de 35 grade Celsius, cu minime noaptea de 18 grade Celsius. „Duminică şi luni vom avea temperaturi de 34-35 de grade iar săptămâna viitoare temperaturile vor ajunge chiar şi la 36-37 grade celsius. Umiditatea este şi ea foarte crescută ceea ce va face ca zilele caniculare să fie şi mai greu de suportat”, a spus Mariana Frăţilă, meteorolog de serviciu.

Cei mai sensibili în aceste zile caniculare sunt copii şi bolnavii cronici

Cei mici trebuiesc protejaţi de soarele torid şi este de preferat să nu iasă foarte mult în intervalul orar 11,00-18,00, atunci când se înregistreză cele mai mari temperaturi şi riscă să facă insolaţie. Medicii recomandă părinţilor ca bebeluşii şi sugarii să  consume apă plată, ceai slab îndulcit şi fructe proaspete.

Persoanele vârstnice şi cele cu afecţiuni cronice trebuie să evite circulaţia în perioadele de vârf ale caniculei, sau dacă este absolut necesar se va folosi îmbrăcăminte uşoara din materiale vegetale, precum şi pălărie pe cap.

Persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulatie, mentale sau cu hipertensiune sunt obligate să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente, deoarece sunt foarte expuse pericolului în perioadele cu temperaturi extreme.

Răcorire la piscină sau la ştrand

Metodele alese de călărăşeni pentru a scăpa de căldura insuportabilă din apartamente sunt innotul sau pur şi simplu relaxarea pe şezlong la umbră la ştrand sau la piscină. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite