Cei mai buni canotori se vor întrece la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de sportivi din toată ţara vor face spectacol pe Canalul Siderugic. Oraşul de pe malul Borcei găzduieşte în premieră Campionatul Naţional de Fond Juniori la canotaj, competiţie care va reuni cei mai talentaţi tineri. În perioada 14-16 aprilie 2011, pe Canalul Siderurgic se va desfăşura Campionatul Naţional de Fond Juniori.

„Este pentru prima dată când o competiţie de această anvergură se desfăşoară la Călăraşi. Ne bucură acest lucru şi încercăm să ne ridicăm la nivelul tututor aşteptărilor. Până în prezent, concursulse desfăşura la Timişoara. Este un lucru foarte bun pentru oraşul nostru şi ne permite şi Canalul Siderurgic să desfăşurăm un astfel de concurs“, ne-a declarat Cornel Nedelcu, antrenor canotaj.

20 de cluburi

La campionat sunt aşteptaţi 300 de sportivi de la aproximativ 20 de cluburi printre care: Clubul Steaua, Dinamo, Olimpia Bucureşti, Triumf  Bucureşti, CSS Bega Timişoara, Clubul Sportiv Şcolar  şi Clubul Sportiv Municipal Călăraşi, dar şi alte cluburi. „Sunt cluburi importante din care fac parte sportivi foarte buni şi ne mândrim că această competiţie oficială se desfăşoară la noi în oraş“, ne-a declarat Marius Tătaru, director la Clubul Sportiv Şcolar Călăraşi.
6.000 de metri

Concurenţii vor vâsli pe o distanţă de 6.000 de metri cu plecarea din zona „Macarale“- Canalul Siderurgic, iar sosirea va fi în zona Podului 4. „Va fi o competiţie extraordinară, ne permite foarte bine şi apa, fiind liniară. Modul de întrecere va fi cu plecare succesivă, iar echipele vor pleca din două în două minute. Va fi un eveniment deosebit şi sperăm să atragem cât mai mulţi spectatori “, a mai spus Tătaru.

20 de sportivi călărăşeni

De la Călăraşi participă la Campionatul Naţional de Fond Juniori 20 de sportivi care fac parte din lotul naţional. Mădălina Buzdugan, sportiva Clubului Sportiv Şcolar,  a participat anul trecut la Jocuri Olimpice de Tineret de la Singapore. La această competiţie, sportiva s-a clasat pe locul cinci, la dublu rame, alături de coechipiera sa, Ana Maria Gigică.  Diana Pătârlăgeanu va fi şi ea prezentă la concurs. Tânăra este câştigătoarea locului al II-lea la Campionatul Naţional de la Năvodari, în vreme ce la Regatele Internaţionale din Belgrad a câştigat medalia de bronz şi argint. Aceleaşi rezultate  le-a obţinut şi în Bulgaria.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite