Fir întins pentru cei mai destoinici pescari ! Săruleşti, pentru 3 zile, capitala pescuitului la crap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

39  de echipe s-au aliniat la startul Campionatului Naţional de Pescuit la Crap care a început, duminică, 20 mai, la Săruleşti. Neamţul Jurgen Becker, cel care în urmă cu 14 ani câştiga prima Cupă Mondiala organizată pe acest lac, se află pe lista participanţilor. Adriano Musaro este un alt pescar străin care pescuieşte în respectiva competiţie.

Este prima manşă, dintr-un turneu de trei, iar aceasta se va încheia miercuri, 23 mai, la ora 13.00. Celelalte două manşe sunt programate în lunile iunie şi iulie.

Recorduri mondiale

Lacul Săruleşti, cel mai cunoscut lac din România, şi una dintre cele mai bune piste de pescuit la crap se află la 55 de kilometri de Bucureşti, în judeţul Călăraşi, şi se întinde pe o suprafaţă de circa 500 de hectare. Aici au fost stabilite recordurile mondiale la crap-oglindă, un exemplar de 37,3 kg, prins de austriacul Christian Baldemeyer şi la crap comun, 34,5 kg, capturat în mai 2001 de englezul Tim Paisley, iar in 2003, Erich Unger a stabilit recordul mondial la crap comun 34,64 kg. pescarii înrăiţi spun că lacul este supranumit “Jurassic Carp” sau “Big Fish Mecca”.

Lacul, creat artificial în anii 80

În topul primelor zece capturi din lume, opt sunt de la Săruleşti. Ţara noastră a fost de multe ori gazda Cupei Mondiale de Pescuit la Crap, datorită acestui lac celebru care a adus cea mai importantă competiţie de pescuit sportiv din lume în România. Lacul Săruleşti a fost creat artificial în 1980, în încercarea lui Nicolae Ceauşescu de a transforma Bucureştiul în port prin construirea canalului Dunăre-Dâmboviţa. Au fost inundate trei sate, după care proiectul a fost abandonat, dar pescarii au avut de câştigat din unirea catorva crescătorii piscicole renumite.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite