„Vreau să-mi păstrez titlul de campion!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-şi păstra titlul, Alexandru Adrian se antrenează la Mangalia. Alexandru Adrian s-a pregătit, timp de o săptămână, alături de  antrenorul său, Valentin Anghel, pentru a-şi păstra titlul de campion naţional la seniori.

Alexandru a fost de 11 ori campion naţional la box, la toate categoriile de vârstă, iar la seniori, de două ori.  Acesta practică sportul cu mănuşi de la 12 ani, fiind campion european la juniori în anul 2000, iar în 2003 la tineret. Tânărul a fost campion naţional de 11 ori la toate vârstele, campion european la juniori şi la tineret. A participat la Mondiale în anul 2002 în Cuba şi la Europene în 2004. La Turneul Internaţional din Brazilia a câştigat locul II, în Cipru a luat locul I şi în Germania tot primul pe podium a urcat. „ Sunt mândru de rezultatele mele, boxul mă reprezintă şi nu regret nici o clipă că am ales acest sport,“ povesteşte Adrian. Acum se pregăteşte intensiv pentru Campionatul Naţional care va avea loc pe 24 august 2011, la Bacău, unde speră să se întoarcă acasă cu un nou titlu.

Pregătiri pentru mondiale

După participarea la Campionatul Naţional de Seniori, Alexandru speră să participe şi la Campionatul Mondial din Azerbaijan, care va avea loc în luna septembrie.

Antrenorul lui Alexandru, Valentin Anghel, organizează, cu sprijinul directorului Clubului Sportiv Municipal Călăraşi(CSM), Dumitru Chirilă, în luna august, cea de-a doua ediţie a Cupei Dunării. La această competiţie vor participa 15 sportivi ai CSM. „Din 1993, la Călăraşi nu a mai fost organizată o competiţie de box. Proiectul este al meu şi al directorului Dumitru Chirilă căruia aş dori să îi mulţumesc pentru sprijinul acordat“, spune Valentin Anghel.

Şi juniorii se pregătesc pentru naţionale


Şase juniori vor participa, după Cupa Dunării, la Campionatul Naţional de Cadeţi, unde speră să obţină rezultate foarte bune. „Sperăm să facem o surpriză plăcută la campioanat şi să ne întoarcem cu cel puţin un campion naţional şi cât mai multe medalii“ , adaugă antrenorul.

Trei medalii în 2010


Anul trecut, de la Călăraşi au participat la Campionatul Naţional de Cadeţi, George Ceparu, Daniel Costea şi Ion Balhui. Cei trei au obţinut medalii de aur, deşi nu aveau în spate decât opt luni de pregătire. „Pentru a obţine performanţă este nevoie de cel puţin doi ani de pregătire temeinică. Elevii mei sunt foarte talentaţi şi sârguincioşi“, îi laugă Anghel. Daniel Costea a participat în acest an şi la Campionatul Naţional de Juniori, unde a obţinut  o medalie de bronz.

Sponsorizări


Echipa boxerilor călărăşeni este sprijinită financiar de CSM, însă face apel la toţi iubitorii acestui sport să îi sprijine. „Orice ajutor este binevenit. Am avea nevoie de mai multe fonduri pentru a ne duce la bun sfârşit proiectele. Dacă sunt persoane care iubesc acest sport, le aşteptăm să ne sprijine, pentru că într-adevăr am demonstrat că avem rezultate şi merităm să fim sprijiniţi“, spune Anghel.  

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite