A început campania de vaccinare antigripală! 1.600 de persoane au fost imunizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie se vor ocupa de vaccinare (foto arhivă)
Medicii de familie se vor ocupa de vaccinare (foto arhivă)

Direcţia de Sănătate Publică(DSP) din Călăraşi a anunţat că 1.604 din cele 6.533 de doze de vaccin au fost deja administrate. Pentru a evita o epidemie , medicii de familie au imunizat, în primă fază mai multe persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Este vorba despre 623 de bolnavi cronici, 197 personal medical şi persoane salariate ale instituţiilor de asistenţă socială, 137 persoane rezidente în unităţi de asistenţă social şi 647 persoane cu vârsta peste 65 ani.

Cum vă feriţi de boli

Anul trecut, la 1 noiembrie, când a demarat campania de vaccinare, în stocurile DSP existau 22.700 doze de vaccin antigripal.  Campania va debuta cu vaccinarea persoanelor care suferă de boli cronice(respiratorii şi cardiovasculare), copiilor, bătrânilor instituţionalizaţi, dar şi a personalului medical.

DSP reaminteşte populaţiei că păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor. "Rugăm insistent părinţii copiilor care au semne de boală respiratorie acută să nu îi ducă în colectivitate", a precizat dr. Camelia Truică, medic primar epidemiolog.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite