Atenţie, controale în trafic! Poliţia Rutieră, cu ochii pe şoferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 9 - 11 iulie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române va desfăşura o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea accidentelor de circulaţie care au drept cauză concurentă folosirea telefonului mobil în timpul conducerii.

De la începutul anului, la nivel naţional, numărul accidentelor grave de circulaţie a scăzut cu 126, de asemenea numărul persoanelor decedate este mai mic cu 79, iar cel al răniţilor grav este mai mic cu 105. Deşi nu reprezintă un fenomen, accidentele rutiere grave având drept cauză folosirea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul, au înregistrat, însă, o uşoară creştere (+65 accidente, +12 persoane decedate, +72 persoane rănite grav).  Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române demarează, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea acestui gen de abateri.

Sfaturi pentru şoferi:

-Nu purtaţi convorbiri telefonice în timp ce conduceţi un autovehicul, decât dacă folosiţi sisteme de tip “mâini libere”.

-Utilizarea unui telefon mobil în timp ce conduceţi vă poate distrage atenţia afectând capacitatea de concentrare asupra drumului. Astfel, chiar dacă utilizaţi un sistem de tip “mâini libere”, limitaţi convorbirea.

-Pentru convorbirile importante, trageţi pe dreapta.

-Nu scrieţi şi nu citiţi mesaje tip SMS, MMS în timp ce conduceţi un vehicul!

-Păstraţi o distanţă regulamentară faţă de autovehiculul din faţa dumneavoastră pentru a putea fi în măsură să evitaţi orice pericol!

   


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite