Elevii călărăşeni, pe primul loc la campania de reciclare. Au strâns aproape 9 tone de deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele şapte judeţe care au luat parte la programul educaţional „Patrula de reciclare”, Călăraşiul a reuşit să se detaşeze din start. Liceul Mihai Eminescu a luat premiul cel mare pentru cea mai mare cantitate colectată per elev. 49 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost strânse în timpul desfăşurării campaniei, în perioada 15 noiembrie 2011-15 iunie 2012.

Peste 8.500 de elevi din judeţul Călăraşi au fost mobilizaţi la această acţiune, fiind colectate aproape 9 tone de deşeuri. Conducerea liceului Mihai Eminescu, premiantul competiţiei, a primit aparatura necesară dotării unui laborator audio/video: ecran de proiecţie, proiector, dvd player şi boxe. Premiul pentru cel mai activ profesor coordonator a fost oferit Ioanei Mladin, de la Şcoala de Arte şi Meserii Matei Basarab din Mânăstirea, care a primit un aparat foto digital din partea organizatorilor.

Cea mai activă echipă

Tot în cadrul ceremoniei de premiere, care a avut loc la Inspectoraul Şcolar Judeţean, a fost anunţat şi premiul pentru cea mai activă echipă, care a revenit Şcolii de Arte şi Meserii Matei Basarab din Mânăstirea, cărora le-a fost oferit un DVD player din partea partenerului Philips. Prin intermediul acestui program, organizatorii au pus la dispoziţie un sistem de colectare DEEE accesibil, având ca scop principal încurajarea obiceiului de colectare selectivă. În plus, programul are şi o componentă educaţională puternică, prin care ajută elevii să înţeleagă unele dintre cauzele poluării mediului şi să conştientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite