„Stop arderilor necontrolate!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele Inspectoratului pentr Situaţii de Urgenţă Călăraşi continuă campania de informare preventivă „Stop arderilor necontrolate !”

Ca în fiecare an, în această perioadă se desfăşoară campania de recoltare a cerealelor păioase. Campania presupune desfăşurarea unor activităţi care vizează recoltarea, transportul şi depozitarea, atât a produselor agricole, cât şi a paielor rezultate în urma efectuării lucrărilor agricole..
Incendiile produse în urma desfăşurării acestor activităţi pot avea efecte dezastruoase asupra mediului înconjurător, asupra vieţii şi a bunurilor materiale.

Astfel, pentru ca aceste activităţi să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, cadrele Inspecţiei de Prevenire ,  împreună cu membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul tuturor primăriilor de pe raza judeţului derulează în această perioadă caracterizată de temperaturi ridicate, o campanie de informare preventivă în rândul operatorilor economici din domeniul agricol, în vederea instruirii acestora cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. 

Principalele măsuri de prevenire a incendiilor prevăzute de actele normative enumerate mai sus sunt: interzicerea fumatului în perioada recoltatului, iluminatul cu flacără deschisă sau folosirea sub orice formă a focului deschis în lanuri, se interzice arderea resturilor vegetale uscate, a miriştilor şi a paielor aflate pe câmp, cu excepţia situaţiilor deosebite, când se vor lua măsuri de siguranţă necesară.

Agricultorii pot fi amendaţi

„Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice, arderea miriştilor,  de către proprietarii şi deţinătorii de terenuri, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă“, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite