Hoţii din locuinţe lucrează şi de sărbători. Poliţia ne învaţă cum să-i fentăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arsenalul hoţilor
Arsenalul hoţilor

Nici de sărbători, hoţii nu se odihnesc. Inspectoratul General al Poliţiei Române nu-i slăbeşte din ochi pe răufăcători nici măcar în ajunul Crăciunului. Campania „Fii precaut. Hoţii nu dorm!“ se desfăşoară în perioada decembrie 2011-ianuarie 2012.

La Călăraşi, oamenii vor fi informaţi despre pericolele care-i pândesc prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Toată lumea va primi pliante, afişe, precum şi flyere sub forma unei „liste de verificare” (home safety checklist) – de tipul magneţilor pentru frigider sau pentru uşile metalice. În cadrul întâlnirilor, poliţiştii de la Prevenire, dar şi cei de proximitate, împreună cu reprezentanţii unei societăţi de asigurări vor promova grila realizată de specialişti Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii. „Prin aceasta se poate evalua gradul de vulnerabilitate a locuinţei prin prisma propriei atitudini şi a comportamentului celorlalte persoane care locuiesc în imobil, în diferite situaţii“, a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Atacau doar apartamentele de la parter

La Călăraşi, poliţiştii au fost puşi pe jar, în luna iunie 2011, de o grupare care semănase spaimă printre locatarii care locuiesc la parterul blocurilor. Serviciul de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Călăraşi, dar şi de la Crimă Organizată, a probat activitatea infracţională a şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani. Cei şase au comis în perioada mai- iunie 2011 mai multe spargeri de apartamente pe raza municipiului Călăraşi, aceştia sustrăgând bunuri în valoare totală de peste jumătate de miliard de lei vechi. 

Prinşi în flagrant

Pe 18 iunie, patru dintre cei şase suspecţi au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să sustragă bunuri din locuinţa unui călărăşean, fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior, arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Anchetatorii declarau la acea dată că, în urma mai multor percheziţii la suspecţi, au fost găsite şi droguri. Poliţiştii îi aveau în vizor de mai multă vreme şi cred că ei sunt autorii mai multor spargeri.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite