MACABRU Capul unei dispărute din Fundulea acum 4 ani a fost îngropat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupul neînsuflețit al al femeii a fost dus la Morgă în 2007
Trupul neînsuflețit al al femeii a fost dus la Morgă în 2007

După patru ani de la deces, craniul unei femei din localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi a fost înhumat în urmă cu o lună, după ce specialiştii de la Institutul de Medicină Legală au stabilit profilul ADN, iar poliţiştii au putut să o identifice.

Anchetatorii de la IPJ Călăraşi spun că Frusina Ioniţă avea 67 de ani la momentul dispariţiei, în anul 2007. „În februarie 2007, un cadavru descompus şi în stare avansată de putrefacţie a fost descoperit în bazinul piscicol Gostilele. Capul se afla la o distanţă de 5 metri de corp“, a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al PIJ Călăraşi.

Cum era firesc, poliţiştii au deschis un dosar de moarte suspectă, iar corpul a fost trimis pentru necropsie la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi. Capul a ajuns la Mina Minovici pentru reconstrucţie facială şi stabilirea profilului ADN.

Capul, despărţit de corp

La 13 februarie 2007, după ce s-a stabilit că moartea femeii nu a fost violentă, ci din cauza unor suferinţe cardiace, cadavrul cu identitate necunoscută a fost înhumat de Primăria Fundulea, cu un preot, şi în prezenţa a doi martori. Familia femeii a reclamat dispariţia acesteia abia în luna iunie 2007.  Fiica Frusinei Ioniţa le-a spus poliţiştilor că mama sa a dispărut de acasă în luna decembrie 2006.

Oamenii legii i-au prezentat mai multe articole de îmbrăcăminte găsite lângă corpul femeii, iar fiica acesteia a recunoscut că este vorba despre mama sa. După mai bine de 4 ani, Primăria Fundulea a emis certificatul de deces, după ce s-a stabilit că acel cap despărţit de corp aparţine Frusinei Ioniţă.

„Înhumarea capului a avut loc pe 6 noiembrie 2011, iar fiul victimei a participat la slujbă“, a adăugat Ramona Tudor. Familia femeii reclamă acum că acest dosar nu a fost investigat aşa cum ar fi trebuit, însă poliţiştii spun că au fost urmaţi toţi paşii legali ai anchetei.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite