Ofertă slabă la bursa locurilor de muncă pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini şomeri caută un serviciu
Puţini şomeri caută un serviciu

Călăraşeni nu s-au înghesuit, astăzi, la bursa locurilor de muncă, dezamăgiţi de faptul că oferta este slabă. Şapte angajatori aveau locuri de muncă disponibile, iar tinerii absolvenţi aproape că nu aveau nicio şansă pentru că duc lipsă de experienţă.

Alexandru(21 de ani) caută o slujbă în domeniul IT de patru ani. Este absolvent al Liceului „Mihai Eminescu“, dar şi al mai multor cursuri. Cu toate acestea, nu a reuşit să convingă niciun patron să-l angajeze. „Ei cer, din start, experienţă. Dar dacă nimeni nu vrea să mă angajeze, de unde să capăt experienţă?“, a spus, dezamăgut, tânărul. În domeniul său, doar două locuri de muncă erau disponibile.

Dezamăgire printre tineri

Şi Elena Cosmina Corcheş(22 de ani) s-a lovit de aceeaşi problemă. Proaspăt absolventă a Facultăţii de Limbi Străine, engleză-spaniolă, tânăra nu a găsit de lucru. „De două luni sunt în şomaj, dar mă gândesc serios să plec din ţară. Nu ni se oferă nimic. În oraş este un singur post de traducător, dar pentru specializarea engleză-franceză“, a adăugat tânăra.

Şapte agenţi economici au fost prezenţi, astăzi, la bursa locurilor de muncă, punând la dispoziţie puţin peste 200 de slujbe. Dintre acestea, doar 84 au fost pentru  absolvenţi, în condiţiile în care, la sfârşitul lunii august, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă erau înregistraţi 476 de tineri.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite