Şi-au găsit slujbă. Doar 34 de călărăşeni au fost angajaţi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii, şanse minime de angajare
Tinerii, şanse minime de angajare

Bursa Generală a Locurilor de Muncă a purtat noroc unor şomeri. 34 de persoane au fost angajate pe loc. Încă 54 de persoane au fost selectate în vederea obţinerii unui job. La eveniment au participat 18 agenţi economici şi 319 călărăşenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Angajatorii au oferit 292 locuri de muncă vacante în următoarele domenii: industrie – 6 locuri; confecţii textile – 138 locuri; alimentaţie publică – 15 locuri; construcţii – 46 locuri; comerţ – 33 locuri; transporturi – 7 locuri; agricultură – 15 locuri; alte activităţi – 32 locuri. Cele 34 de persoane care s-au les cu un loc de muncă au fost încadrate pe loc în meserii precum : operator confecţioner îmbracăminte, şofer, mecanic agricol, sudor, lăcătuş mecanic, funcţionar administrativ, marinar şi muncitor necalificat la întreţinere drumuri şi  şosele.

Situaţia materială precară

„17 dintre cei angajaţi fac parte din categoria persoanelor marginalizate social, în conformitate cu Legea  116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale,  aceştia fiind beneficiari de ajutor social, cu o situaţie materială foarte precară. AJOFM Călăraşi a reuşit încadrarea în muncă a celor 17 persoane pentru o perioadă de 2 ani, în baza unui contract de solidaritate, la o societate cu profil construcţii”, a precizat Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi.   În conformitate cu prevederile Legii 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale, AJOFM Călăraşi se angajează să ramburseze lunar salariul de baza stabilit la data angajării acestor persoane, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite