Judecătorii călărăşeni au decis: bugetul judeţului, votat ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii i-au dat dreptate prefectului Emil Muşat care a deschis acţiune în instanţă împotriva Consiliului Judeţean: bugetul a fost votat cu încălcarea legii. Prefectul Emi Muşat a dat în judecată în contencios –administrativ Consiliul Judeţean, deoarece bugetul local nu a fost votat legal. „Există trei consilieri judeţeni incompatibili care, totuşi, au votat bugetul.

Domnul Filipescu ar fi putut să supună din nou la vot, cu condiţia ca cei trei să se abţină“, ne-a declarat Muşat. Instanţa a dat vineri, 24 iunie 2011, câştig de cauză prefectului.

Hotărârea instanţei

Instanţa a motivat în hotărârea pe care a emis-o că „s-au aflat în conflict de interese la adoptarea H.C.J. nr. 21/10.02.2011 consilierii judeţeni Ghiveciu Camelia, Georgescu Bogdan-George şi Drăgulin Alin-Bogdan. Constată că se află în stare de incompatibilitate consilierii judeţeni Leontin Constantinescu, Lucian Lambescu, Dinu Cameli“, se precizează în hotărâre.
„Bugetul trebuie votat din nou cu abţinerea celor trei: Ghiveciu, Drăgulin, şi Georgescu. Instanta de fond a hotărât şi încetarea mandatului pentru Leontin Constantinescu şi Lucian Lambescu, deoarece sunt şefi ai unor instituţii din subordinea Consiliului Judeţean, iar Camelia Dinu pentru că a fost lucrător la Prefectură şi Consiliul Judeţean. Eu spun că de la vot trebuie să se abţină şi  Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean, pentru că altfel ar fi şi el în conflict de interese, fiind preşedintele celor doua asociaţii, SC Eco Aqua şi Eco Salubris“, a mai precizat Emil Muşat.

Fără salarii

Aproximativ 2.000 de persoane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie Socială Călăraşi şi Consiliului Judeţean ar fi trebuit să ia salariile pe 7 iunie, însă din cauza scandalului declanşat pe buget, nimeni nu a încasat un leu. Bugetul instituţiei continuă să fie blocat, însă preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu a promis că situaţia se va rezolva în câteva zile. Răducu Filipescu dă asigurări că bugetul ar putea fi luat în discuţie pe 29 iunie 2011.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite