VIDEO Braconieri, în plasa autorităţilor. Vezi aici filmul capturării unor pescari de la Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre bărcile braconierilor Foto: IJJ Călăraşi
Una dintre bărcile braconierilor Foto: IJJ Călăraşi

Patru bărbaţi care pescuiau ilegal cu instalaţii electrice pe Dunăre au fost capturaţi de oamenii legii, joi dimineaţă, în urma unei razii la care au participat jandarmi, poliţişti de frontieră, Garda de Mediu Călăraşi şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Petronel P., 36 de ani, Marian N., 54 de ani, Constantin N., 27 de ani şi Gigi R., 35 de ani, au fost reţinuţi, alături de tot arsenalul pe care îl deţineau, urmând să fie prezentaţi judecătorilor pentru emiterea mandatelor de arestare. Anchetatorii spun că i-au prins pe cei patru călărăşeni la kilometrul 362 pe Dunăre, pe malul drept. Asupra braconierilor au fost găsite instalaţii electrice artizanale pentru pescuit, plase monofilament, precum şi alte unelte de pescuit interzise prin lege.

Au rămas fără bărci

Oamenii legii le-au confiscat cele două bărci cu motor, dispozitivul de pescuit, 4 acumulatori de 12 V şi 4 plase monofilament. Cei în cauză au fost suprinşi imediat după miezul nopţii în timpul raziei privind despistarea pescuitului ilegal. Cele aproximativ 20 de kilograme de somn au fost confiscate. Braconierii s-au ales cu dosare penale pentru pescuit electric şi deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare.  Ei riscă închisoare de la unu la  trei ani, dar şi interzicerea dreptului de a pescui.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite