Biserica din Volna, salvată de la demolare de Revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica, unul dintre cele mai vechi lăcaşuri din oraş, pe lista monumentelor istorice
Biserica, unul dintre cele mai vechi lăcaşuri din oraş, pe lista monumentelor istorice

Tot cartierul în care se află lăcaşul de cult urma să fie ras de pe faţa pământului de comunişti. La sediul Arhivelor călărăşene nu s-a păstrat niciun document care să ateste acest lucru.

Directorul Arhivelor călărăşene spune că nu există niciun document oficial care să ateste că biserica a fost propusă pentru demolare, dar în anii 80, în oraş se crease panică. „Era vremea în care se făcea sistematizare oraşului. Există voci care spun că tot cartierul urma să dispară, deci, şi biserica. Norocul a fost că a venit Revoluţia. Astfel s-a reuşit salvarea lăcaşului de cult, dar şi a cartierului Volna“, a spus Nicolae Ţiripan.

Maria Stamu (62 de ani), pensionară, îşi aminteşte cu drag de vremurile de altădată când mergea biserica din Volna, alături cu mama sa. „În urmă cu 30 de ani, oamenii aveau altă credinţă. Erau mai supuşi, mai înţelepţi şi mult mai apropaiţi de Dumnezeu. Ştiu că mergeam cu mama la slujbe şi de multe ori mă împărţăşeam. Era lumea mai credincioasă decât acum. Acum picturile sunt mai frumoase şi sunt renovate, dar cred că nu asta contează când se merge la biserică“, ne-a spus Maria Stamu.

Citiţi mai multe amănunte în ADS Călăraşi!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite