Călăraşi: Elena Tudor, cartea i-a înnobilat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena este bibliotecară de 35 de ani
Elena este bibliotecară de 35 de ani

Nu ştie să explice de ce continuă să fie fascinată de proză şi versuri, după 35 de ani de muncă în bibliotecă. Este convinsă că universul cărţilor i-a dat de fiecare dată puterea să meargă mai departe, atunci când viaţa a încercat-o. Din anul 1985, Elena administrează cele 40.000 de volume care se găsesc la biblioteca Colegiului Barbu Ştirbei.

Întâlnirea cu cartea a fost însă mult mai devreme. „Din copilărie am simţit o atracţie pentru lectură, poate şi faptul că acasă nu aveam o bibliotecă a constituit un punct important de plecare în cariera mea. Am început să caut şi că citesc tot ce-mi cădea în mână, iar în 1976 am primit acordul de a mă ocupa de biblioteca şcolii din comuna în care m-am născut, Ştefan cel Mare“, ne-a spus Elena Tudor.

Documentare pentru elevi

Încetul, cu încetul, pasiunea pentru cartea a devenit un mod de viaţă. În orice moment al zilei, Elena Tudor este înconjurată de cărţi. Chiar dacă programul la serviciu este până la ora 16.00 , acasă continuă documentarea. „Mi-a plăcut mereu să-i ajut pe copii. Am la bibliotecă dosare cu diverse teme, pornind de la comentarii literare la operele celor mai importanţi scriitori şi poeţi români şi până la la studii de psihologie, dar şi până la opera lui Constantin Brâncuşi“, a povestit Elena Tudor. În sala de lectură, pentru elevii Colegiului Barbu Ştirbei, Elena a amenajat şi un colţ de rai. „Sunt cărţi şi referate de religie de care au nevoie elevii. Mi-a făcut mereu plăcere să-i ajut în documentările care le au de făcut“, a precizat bibliotecara.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite