Beizadeaua Călăraşiului, Denisse Ariciu, era sa decapiteze trei tineri pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 7 august se împlineşte un an de când Denisse Ariciu, fiul unor influenţi oameni de afaceri locali, era să decapiteze trei tineri. Accidentul nautic s-a petrecut pe braţul Borcea al Dunării, la plaja de la Podul 4.

Ancheta în acest dosar a fost finalizată în luna noiembrie 2010 când împotriva tânărului s-a dispus neînceperea urmăririi penale, deoarece una dintre victimele care au necesitat 12 zile de îngrijiri medicale şi-a restras plângerea. Accidentul de la Podul 4 l-a transformat peste noapte pe Denisse Ariciu vedetă locală. El este cunoscut în oraş ca fiind o fire rebelă şi nonconformistă.

Accidentul

Pe 9 august 2010, trei tineri se relaxau la kilometrul 99 al braţului Borcea, când au fost luaţi prin surprindere de o lovitură foarte puternică. Potrivit anchetatorilor, în zona plajei de la Podul 4, un tânăr ce conducea o ambarcaţiune a lovit trei persoane ce se aflau în apă. Imediat, incindetul a fost raportat la 112 pentru sosirea de urgenţă a unui echipaj şi acordarea de îngrijiri medicale de urgenţă. Anamaria Teodora Nicolae, Marian Emil Ţenea şi Ruxandra Andreea Nicolescu, toţi în vârstă de 20 de ani, au fost transportaţi în scurt timp la Spitalul Judeţean. „ În Capitală s-a deplasat însuşi directorul Spitalului Judeţean Călăraşi, dr. Victor Verinceanu, pentru a-i supraveghea pe doi dintre răniţi pe tot parcursul drumului. „Aveau răni urâte la cap şi la faţă şi exista suspiciunea să existe fracturi craniene. Pentru că eram de gardă, am decis să-i însoţesc la Bucureşti, la Spitalul „Bagdasar Arseni“, a declarat dr. Verinceanu. Cealaltă victimă, Andreea Ruxandra Nicolescu, a rămas internată la Călăraşi şi pentru că starea de sănătate nu ridica probleme, a şi fost externată, la cerere.

Vătămare corporală din culpă

Poliţiştii de la Transporturi Navale Călăraşi, care s-au deplasat la faţa locului, după producerea incidentului au constatat că Denisse Ariciu tracta pe Borcea cu ski-jet-ul o pernă gonflabilă, legată de o parâmă. Din cauza unei manevre de întoarcere, efectuată necorespunzător, tânărul i-a lovit în zona capului pe cei trei tineri aflaţi în apă. Victimele au fost rănite de frânghia dură, din metal şi au fost la un pas de moarte, două dintre ele rămânând inconştiente. Oamenii legii au demarat imediat o anchetă în acest caz pentru a elucida cauzele care dus la producerea nefericitului incident, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Copil de bani gata

Andreas Denisse Ariciu, în vârstă de 22 de ani, este cel care conducea ambarcaţiunea de agremenet tip ski-jet cu care tracta o pernă gonflabilă. Tânărul este nimeni altul decât odrasla unor oameni de afaceri din Călăraşi. Părinţii lui Denisse sunt persoane respectabile, care deţin în proprietate mai multe spaţii comerciale din Călăraşi şi pe care le închiriază diverşilor comercianţi. De asemenea, soţii Ariciu au deţinut, până în urmă cu câţiva ani, vestita cofetărie„Julia“. Denisse Ariciu este o vedetă locală, fiind recunoscut ca o fire rebelă şi nonconformistă. Tânărul face furori în oraş la volanul maşinilor de lux pe care le deţine şi chiar este un pasionat al vitezei.

Mama îi ia apărarea

În  acea zi, spun apropiaţii familiei, tânărul se afla la plaja particulară de la Podul 4, unde avea loc o petrecere cu circuit închis. Părinţii acestuia, Dumitru şi Iulia sunt oameni de afaceri. Referitor la acest incindent, mama acestuia a declarat că nu este nimic grav şi că persoanele rănite sunt în stare bună.„ Pentru că este vorba despre fiul meu, mi se pare normal să ţin legătura cu toată lumea. Am fost şi la spital, imediat după incident. Băiatul rănit este chiar prieten de familie cu noi“, a precizat Iulia Ariciu.

Reguli ignorate

Deşi există reguli de navigaţie stricte pe Dunăre, la Călăraşi nu se prea ţine cont de ele. Angajaţii Căpităniei Portului spun că în zona Podul 4, unde s-a petrecut evenimentul, există un singur şenal navigabil.„ Cred că ar trebui să aibă responsabilitate şi cei care administrează plaja. Pentru protecţia oamenilor este necesar să fie instalate geamanduri, să nu se mai repete astfel de incidente“, spun anagajaţii din zona fluvială Chiciu, aflată în imediata apropiere a Podului 4. Toate ambarcaţiunile, fie că este vorba de bărci sau ski-jet-uri au obligaţia să nu se apropie mai mult de 20 de metri de mal. Cu toate acestea, posesorii de bărci fac legea pe Borcea şi pun în pericol viaţa oamenilor.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite