Călăraşi: Bazinul de la Dumbravă, amenajat cu scări romane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scările romane sunt utile pentru a pătrunde mai uşor în bazin
Scările romane sunt utile pentru a pătrunde mai uşor în bazin

Bazinul de la Dumbravă, amenajat cu scări romane. După ce în 2010 a fost închis pentru că în apă s-a descoperit bacilul pioceanic, baza de agrement se pregăteşte de inaugurare.

Spărturile din bazin au fost astupate, iar acesta a fost izolat cu fibră de sticlă şi vopsit.  MG Promedia, firma care are în concesiune bazinul până în anul 2040, promite că vom înota în apă limpede şi fără bacilul pioceanic.
                                           
Accesul în bazin se va face acum mult mai simplu, după ce au fost construite scări romane. „Am coborât pragul minim la 1,40 metri faţă de 1,70 metri, pentru ca şi persoanele care nu ştiu să înoate să poată sta în bazin în picioare“, ne-a spus Ion Radu, consultantul firmei care se ocupă de amenajare.

Lucrările la bazin sunt în plină desfăşurare, iar muncitorii spun că într-o săptămână vom putea înota în bazin. Pentru a stopa infiltraţiile, fundul bazinului a fost izolat cu fibră de sticlă. Pentru ca apa să fie curată în permanenţă, a fost montată o instalaţie de tratare, au fost montate filtre şi pompe care să preia apa ce este introdusă în bazin.  „Vrem ca apa din bazin să fie limpede. Până ce nu reuşim să stopăm toate infiltraţiile nu vom deschide. Până acum s-a investit 25.000 de euro, însă nu vom recupera investiţia anul acesta“, a mai spus Ion Radu.

Pe marginea piscinei se va monta o pardoseală din lemn, iar la intrarea în bazin s-a construit un spaţiu pentru spălatul picioarelor de nisip şi de praf. Duşurile vor fi montate în faţa bazinului, nu în spate, cum a fost până acum. Patru toalete vor fi construite pentru femei şi una pentru bărbaţi. 

Jocuri pentru copii

În apropierea bazinului pentru cei mici vor fi amplasate trambuline şi jucării gonflabile. De asemenea, nisipul va fi înlocuit cu pietriş, iar cei care doresc pot închiria şezlonguri. Persoanele care preferă să stea la umbră vor avea un spaţiu special amenajat, acoperit cu iarbă în zona pomilor. Pentru amatorii de distracţie se construieşte şi un miniteren de fotbal, chiar la intrarea în incinta spaţiului de agrement. Un bilet de intrare va costa aproximativ 10 lei, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.
Bacil piocianic
 
Anul trecut, la numai două săptămâni de la deschidere, la bazin s-a pus lacătul pe uşă. Direcţia de Sănătate Publică din judeţul Călăraşi (DSP) a indentificat, în urma analizelor, colonii ale bacilului piocianic în apa ştrandului unde obişnuiesc să se scalde călărăşenii. „Acest bacil poate să declanşeze infecţii cutante, otite, boală diareică acută şi diverse alte manifestări clinice“, a declarat medicul epidemiolog Camelia Truică.  La scurt timp, situaţia s-a remediat, ştrandul fiind redeschis.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite