Călăraşi: Primăria dă 150.000 de lei pentru baza sportivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii ajung doar pentru planul sălii de sport şi pentru achiziţionarea unor materiale pentru canotaj.

La stadion, din sala de sport nu au mai rămas decât pereţii arşi. Flăcările au mistuit în câteva ore întreaga clădire, lăsându-i pe sportivi la mila Domnului. La aproape două luni de la incendiu, peisajul este dezolant.  Nu mai există uşi, acoperiş, geamuri şi nimic din echipamentele celor care se antrenau. Ploaia căzută în ultimele zile a făcut tencuiala căzută de pe pereţi  una cu pâmântul.

Focul a reuşit chiar să smulgă o parte din cărămizile care formau zidurile. Bucăţi din ele zac pe jos, iar imaginea pare ruptă dintr-un jurnal de război. Totul este pustiu, doar un câine sau o pisică mai căută adăpost printre ruine. Dacă nu am fi în incinta stadionului, n-am recunoaşte clădirea. Doar o tabliţă rămasă atârnată la intrare mai aminteşte faptul că aici a fost o sală de sport.

Un cablu defect, cauza incendiului

În urma incendiului de la stadion din 28 februarie 2011, unde au ars 30 de perechi de vâsle noi şi 8 ergometre, dar şi echipamente de box şi handbal, Primăria  hotărât să dea 75.000 de lei pentru cumpărarea materialelor necesare canotajului. De asemenea, au fost alocaţi încă 75.000 de lei pentru întocmirea documentaţiei în vederea construirii sălii de box. În urma raportului întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU), incendiul a izbucnit de la un cablu defect sau izolat necorespunzător, cauza fiind accidentală.

„În acel moment funcţiona centrala termică, dar norocul a fost că este prevăzută cu un sistem de blocaj asupra gazului că altfel ar fi explodat“, ne-a declarat Marius Tătaru, director la Clubul Sportiv Şcolar Călăraşi. Focul a ars mocnit de la ora 01.00, până la ora 06.00 când au izbucnit flăcările. Sala a fost supravegheată de paznici, care nu au simţit miros de ars decât în momentul izbucnirii flăcărilor. „Sperăm să reuşim să facem totul cum era, banii pentru renovare o să îi primim de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Încă nu ştim despre ce sumă este vorba“, ne-a mai spus Marius Tătaru.

Renovată în 2004

 „Clădirea a fost renovată în 2004, însă instalaţia electrică nu a fost schimbată“, declară Marius Dumitrescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS). Nici clădirea şi nici echipamentele sportivilor nu erau asigurate. „Cine este de vină pentru acest dezastru trebuie să plătească“, declara la câteva ore după producerea incendiului, Cornel Nedelcu, antrenorul echipei de canotaj al Clubului Sportiv Şcolar. Focul s-a extins cu repeziciune şi a cuprins sediul DJTS, sala de box şi vestiarele unde echipa de handbal, CS Triumf Călăraşi, avea echipamentele de joc. De asemenea, flăcările au mistuit şi un micro-hotel al echipei de handbal.  Pagubele produse de incendiu se ridică la 30.000 de euro doar la canotaj.

Demersuri

S-au făcut demersuri pentru administrarea unei noi săli de sport. „Am făcut demersuri la Primărie pentru a putea lua în administrare fosta centrală termică de la 5 Călăraşi ca să putem amenaja o nouă sală de sport. Aşteptăm răspuns de la autorităţi“, ne-a mai spus Tătaru.

Citiţi mai multe despre acest subiect în ediţia de azi a cotinianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite