Cel mai simplu mod de a face bani : falsificându-i

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infractorii au fost trimişi în judecată de procurorii călărăşeni, după ce au pus pe picioare o afacere cu bancnote contrafăcute. Banii au fost împrăştiaţi prin toată ţara: benzinării, hipermaketuri, Direcţii ale Finanţelor şi bănci. 21 de bancnote de câte 500 de lei fiecare au circulat prin mai multe judeţe.

Infractorii mai fuseseră condamnaţi, în 2010, pentru acelaşi gen de fapte, dar au fost eliberaţi sub supraveghere judiciară pe o perioadă de 6 ani.
Totul a început exact ca o afacere în care investeşti, după care speri să-ţi recuperezi banii şi să obţii, bineînţeles, profit. Roger Vasile (35 de ani), Florian Dicu (33 de ani) şi Cristian-Stelian Anghel(29 de ani) s-au întâlnit, în septembrie 2009, au închiriat un spaţiu în judeţul Ilfov cu scopul de a începe „producţia“.

După ce au achiziţionat aparatura necesară falsificării bancnotelor şi au început fabricarea lor l-au contactat pe Dan Feşchiu (42 de ani) pe care l-au însărcinat cu plasarea bancnotelor. Acesta l-a cooptat şi pe Alexandru-Mihai Stanciu (22 de ani) pentru că se pricepea mai bine la programele informatice.

17 bucăţi la Craiova

Cele mai multe bancnote, 17 bucăţi, au fost puse în circulaţie, în perioada 10 noiembrie 2009- 10 decembrie 2010  în Craiova, la unităţi farmaceutice şi bănci.„În perioada 4 decembrie 2009-22 iunie 2010, 16 bancnote de 500 de lei au fost plasate la farmacii şi societăţi comerciale din Galaţi“, a declarat judecător Gabriela Tănase, vicepreşedintele Tribunalului Călăraşi.

Falsificatorii au mai introdus în circulaţie bancnote de 500 de lei şi în alte oraşe: Neamţ, Iaşi, Harghita, Reghin, Vaslui, Timiş, Ploieşti şi Piteşti. În ultimul oraş au plasat bancnote la Kaufland, RBS Bank, ING, Transilvania Bank, Direcţia Finanţelor Publice şi Rompetrol. În aceste locaţii falsificatorii se limitau să plătească doar cu o singură bancnotă pentru a trece mai uşor neobservate.

Trimişi în judecată

La 12 iulie 2011, Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT)- Biroul Teritorial Călăraşi a finalizat rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată cei cinci inculpaţi. Primul termen în noul dosar este pe 15 septembrie 2011.

Citiţi mai multe amănunte în cotidianul „Adevărul“.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite