Peste o mie de elevi susţin astăzi a doua probă la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care au învăţat aşteaptă note pe măsură. Foto arhiva Adevărul
Elevii care au învăţat aşteaptă note pe măsură. Foto arhiva Adevărul

Peste o mie de elevi dau examen pentru a doua probă scrisă la bacalaureat, sesiunea de toamnă. Cei mai mulţi sunt înscrişi pentru matematică , dintre care 45 de elevi la matematică 1 şi 978 matematică 2. Pentru proba scrisă la istorie sunt înscrişi 17 elevi.

2.478 în prima sesiune

Inspectoratul Şcolar Judeţean a avut înscrişi pe liste, în prima sesiune, 2.478 de tineri la nivelul întregului judeţ, 476 dintre ei fiind din seriile anterioare care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul. „Practic, au intrat în examen 2.017 persoane din promoţia 2011, dar şi tineri care nu au luat examenul anii trecuţi“, ne-a declarat prof. Mariana David, inspector şcolar general adjunct.

În prima sesiune a Bacalaureatului, la nivelul judeţului Călăraşi, din cei 2.296 de elevi călărăşeni prezenţi la testare, numai 937 au reuşit să promoveze, înregistrându-se astfel un procent de promovabilitate la nivel de judeţ de 40,81%.

Calendarul examenului

Astăzi, pe 31 august, candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 2 septembrie proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 4 septembrie vor fi afişate primele rezultate, contestaţiile urmând a fi depuse în perioada 5-6 septembrie. Rezultatele ifnale vor fi afişate pe 7 septembrie.

Rămâi pe calarasi.adevarul.ro pentru a vedea în timp real cum decurge bac-ul restanţierilor!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite