Călăraşi: „Subiectele de la matematică au fost uşoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prima probă scrisă, cea de limba şi literature română au absentat o sută de elevi, dar nu a fost nimeni dat afară din examen. Nici matematica nu a ridicat probleme.

Inspectoratul Şcolar Judeţean are înscrişi pe liste 2.478 de tineri la nivelul întregului judeţ, 476 dintre ei fiind din seriile anterioare care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul. Pe 29 iunie a fost programată proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie are loc proba la alegere a profilului şi a specializării. „Nu a copiat nimeni, nu am avut probleme. Doar o sută de candidaţi nu s-au prezentat la proba scrisă. A decurs foarte bine examenul“, a declarat Mariana David, inspector şcolar general adjunct.

După două zile, în 3 iulie, absolvenţii pot afla primele rezultatele. Acestea se pot constesta în 4 iulie, numai între orele 08.00-12.00. Prima sesiune a bacalaureatului 2011 se va încheia cu afişarea rezultatelor oficiale, în 8 iulie. Sesiunea august-septembrie va începe încă din iulie cu înscrierea candidaţilor şi se va termina pe 7 septembrie cu afişarea rezultatelor finale.

Fără probleme

Georgiana Druncea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei“, a spus că subiectele de la exemenul de bacalaureat au fost uşoare. „Am dat examen la matematică, au fost accesibile, iar unele uşoare. Nu a existat nici un subiect care să ridice probleme. La fel a fost şi la limba şi literature română . M-am şi pregătit şi nu îmi fac probleme, vineri dau la chimie“, ne-a spus Georgiana Druncea.

Nu sunt camere

În liceele din oraş nu există camere de supraveghere în sălile în care elevii susţin examen. „Am văzut subiectele de la matematică şi nu au fost grele. Matrice şi polinoame au făcut pe parcursul orelor de curs. Nu avem montate camera de supraveghere în săli, dar ştiu că nu sunt probleme. Copiii au fost anunţaţi din timp să nu încerce să copieze că două sesiuni nu mai au voie să dea examen“, ne-a declarat Corina Ionescu, directorul Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei“.

Corina Ionescu

image

Nicoleta Archiudean , director adjunct la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, ne-a spus că până la acestă oră nu au înregistrate incidente. „Nu am fost anunţată de nici un fel de incident. Copiii sunt prrgătiţi şi sunt convinsă că nu ar face ceva în defavoarea lor. Nu avem camera de supraveghere , dar nu au intrat în sală decât cu buletinul şi pixul“, a spus Nicoleta Archiudean.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite