UPDATE Proba la limba română la a doua sesiune de bacalaureat, dificilă pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care nu au promovat bacalaureatul îngroaşă rândurile la a doua sesiune de examen. Este vorba despre 1.370 de candidaţi, având în vedere că procentul de  promovabilitate din vară a fost slab.

ORA. 14.00. „Adela“ lui Garabet Ibrăileanu şi Nichita Stănescu i-au pus în dificultate pe elevii călărăşeni. Aceştia spun că subiectele li s-au părut la fel de  grele ca cele de la prima sesiune de examen, iar mulţi dintre ei cred că nici acum nu vor reuşi să ia examenul.

La Călăraşi, proba scrisă la limba şi literatura română s-a desfăşurat fără incidente, însă au fost elevi care au predat foile de examen aproape goale. „Am stat două ore în sală, dar n-am reuşit să scriu mare lucru. Nu ştiam decât Slavici, celelalte două m-au încurcat rău de tot“, a spus Mihai, unul dintre elevii care au susţinut proba scrisă la Colegiul Agricol „Sandu Aldea“.

783 de candidaţi

La competenţele lingvistice nu a fost nicio problemă. „Totul a decurs normal, fără incidente“, a spus inspector Gheorghe Stoianovici din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeaţean Călăraşi. La Limba şi Literatura Română, proba scrisă ce se desfăşoară astăzi sunt înscrişi 783 de elevi. 199  vor susţine examen la Colegiul „Sandu Aldea“, 189 la Colegiul Economic, 178 la Liceul „Nicolae Bălcescu“ din Olteniţa şi 217 la Grupul Şcolar din Lehliu.

2.478 în prima sesiune

Inspectoratul Şcolar Judeţean a avut înscrişi pe liste, în prima sesiune, 2.478 de tineri la nivelul întregului judeţ, 476 dintre ei fiind din seriile anterioare care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul. „Practic, au intrat în examen 2.017 persoane din promoţia 2011, dar şi tineri care nu au luat examenul anii trecuţi“, ne-a declarat prof. Mariana David, inspector şcolar general adjunct.

Calendarul examenului

Între  25-26 august se va organiza evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep pe 29 august cu examenul la limba şi literatura română urmat de examenul la limba şi literatură maternă. Pe 31 august, candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 2 septembrie proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 4 septembrie vor fi afişate primele rezultate, contestaţiile urmând a fi depuse în perioada 5-6 septembrie. Rezultatelef inale vor fi afişate pe 7 septembrie.

Rămâi pe calarasi.adevarul.ro pentru a vedea în timp real cum decurge bac-ul restanţierilor!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite