UPDATE S-a dat startul celei de-a doua sesiuni de bacalaureat la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care nu au promovat bacalaureatul îngroaşă rândurile la a doua sesiune de examen. Este vorba despre 1.370 de candidaţi, având în vedere că procentul de  promovabilitate din vară a fost slab.

ORA. 16.45. La Călăraşi nu s-au înregistrat niciun fel de incidente. „În tot judeţul avem înscrişi pe liste 1.370 de elevi, însă la evaluarea competenţelor avem câte 150 de tineri. Pentru că sunt puţini, automat, nu au existat niciun fel de probleme. Avem supraveghere video în toate cele patru centre de examen“, a declarat inspector Gheorghe Stoianovici din cadrul Inspectiratului Şcolar Judeaţean Călăraşi.

În prima sesiune a Bacalaureatului, la nivelul judeţului Călăraşi, din cei 2.296 de elevi călărăşeni prezenţi la testare, numai 937 au reuşit să promoveze, înregistrându-se astfel un procent de promovabilitate la nivel de judeţ de 40,81%. Doar  41,18% la sută din cei care s-au prezentat la concurs au reuşit să obţină note de trecere. Aceştia vor putea susţine examenul în cele patru centre care vor fi deschise în judeţ: la Colegiul Economic şi Colegiul Agricol „Sandu Aldea“, la Legliu-Gară şi la Olteniţa. Nimeni nu va putea trişa în niciun fel: peste tot există supraveghere video.

2.478 în prima sesiune

Inspectoratul Şcolar Judeţean a avut înscrişi pe liste, în prima sesiune, 2.478 de tineri la nivelul întregului judeţ, 476 dintre ei fiind din seriile anterioare care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul. „Practic, au intrat în examen 2.017 persoane din promoţia 2011, dar şi tineri care nu au luat examenul anii trecuţi“, ne-a declarat prof. Mariana David, inspector şcolar general adjunct.

Calendarul examenului

Pe 22-23 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 22-24 august la limba maternă, iar în 23-24 august, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Între  25-26 august se va organiza evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep pe 29 august cu examenul la limba şi literatura română urmat de examenul la limba şi literatură maternă. Pe 31 august, candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 2 septembrie proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 4 septembrie vor fi afişate primele rezultate, contestaţiile urmând a fi depuse în perioada 5-6 septembrie. Rezultatelef inale vor fi afişate pe 7 septembrie.

Rămâi pe calarasi.adevarul.ro pentru a vedea în timp real cum decurge bac-ul restanţierilor!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite