Aproximativ 2.500 de elevi intră în febra examenului de bacalaureat la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.500 de elevi vor participa în acest an la sesiunea de bacalaureat, 2.000 dintre ei fiind din actuala promoţie. Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ) Călăraşi a constituit 10 centre de examinare. Şapte dintre acestea sunt în municipiu, două la Olteniţa şi unul la Lehliu Gară. Înscrierea candidaţilor în prima sesiune de Bacalaureat va avea loc în perioada 28-30 mai, iar pe 1 iunie se vor încheia oficial cursurile.

Prima probă a examenului va fi cea la limba română şi va avea loc în perioada 11-13 iunie, între 18-22 iunie vor fi verificate competenţele digitale, iar între 25-27 iunie sunt evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise vor începe cu Limba română pe 2 iulie, proba profilului pe 4 iulie, iar pe 6 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele parţiale se vor afişa pe 8 iulie, contestaţiile se depun pe 9 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa pe 13 iulie.

Dezastru în 2011

Anul trecut, peste 2.000 de elevi au susţinut examenul de bacalaureat la Călăraşi. La prima probă scrisă au absentat o sută de elevi, dar nu a fost nimeni dat afară din examen. Inspectoratul Şcolar Judeţean a avut înscrişi pe liste 2.478 de tineri la nivelul întregului judeţ, 476 dintre ei fiind din seriile anterioare care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul. La afişarea rezultatelor a fost dezastru. Doar 40,81%  din elevi au luat notă de trecere, iar la Grupul Şcolar din comuna Dragalina nu a promovat decât un elev din cei 122 înscrişi.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite