Călăraşi: Avocatul George Zane găteşte pentru gardienii de la Penitenciarul Slobozia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Zane este bucătarul gardienilor
Zane este bucătarul gardienilor

Închis pentru înşelăciune, fostul avocat de succes este acum om de bază al popotei Penitenciarului Slobozia şi a înlocuit prevederile Codului de Procedură Penală cu reţetele de bucătărie.

Om de bază al Baroului Călăraşi până nu demult, ex-avocatul Dan George Zane (37 de ani), fiul fostului şef al IPJ Călăraşi, generalul de brigadă Ion Zane, a fost nevoit să lase roba anul trecut, în urma unui scandal de proporţii. Acum, în spatele gratiilor, găteşte zilnic pentru angajaţii unităţii.

Condamnat pentru înşelăciune

În urmă cu un an, avocatul, pe atunci, Dan George Zane primea o veste care avea să îi schimbe complet viaţa. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl condamna la trei ani de închisoare. Zane a fost judecat, timp de opt ani, alături de alte şase persoane, într-un dosar de trafic de maşini de lux furate. Concret, procurorii l-au acuzat pe fostul avocet că, în 2001, a vândut un autoturism Volkswagen ascunzându-i cumpărătorului că actele maşinii fuseseră întocmite în fals. Ancheta în acest caz a fost demarată în 2002, iar procurorii au descoperit la domiciliile inculpaţilor arme, bani falşi şi 13 maşini de lux.

În iunie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca inculpaţii din dosar să fie încarceraţi. Dan George Zane este acum încarcerat la Penitenciarul Slobozia. „M-am judecat aproape zece ani în dosarul ăsta şi am ajuns unde am ajuns. Nu pot decât să îmi ispăşesc pedeapsa, acum nu mai contează dacă a fost corectă sau nu“, sunt singurele cuvinte pe care fostul avocat le rosteşte în legătură cu dosarul în care a fost condamnat.
George şi Diana Zane foto Facebook

zane

Citiţi şi: Călăraşi :Generalul Zane: „Voi deschide proces la CEDO“

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite