Ghinionul unei şofer: amendă-record de 20.000 de lei şi 10 tone de carne de pasăre confiscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toată carnea de pasăre a fost confiscată Foto: Arhivă Adevărul
Toată carnea de pasăre a fost confiscată Foto: Arhivă Adevărul

Un şofer din Bucureşti a avut cea mai proastă zi din viaţă. Pe 26 aprilie, poliţiştii călărăşeni l-au prins conducând o autoutilitară pentru care nu avea permis de conducere corespunzător, iar cele 10 tone de carne de pui pe care le transporta nu aveau aviz sanitar. Bărbatul a primit o amendă de 20.000 lei, iar maşina şi marfa au fost confiscate.

Bărbatul din Bucureşti se afla la volanul unei autoutilitare Mercedes, pentru care nu deţinea permisul potrivit de conducere. Mai mult decât atât, transporta şi 10 tone de carne de pasăre congelată pentru care nu avea autorizaţie sanitar-veterinară. Toată marfa şi autovehiculul au fost confiscate, iar şoferul a primit o amendă de 14.000 de lei pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi pentru nerespectarea regimului transportului rutier public. Direcţia Sanitar-Veterinară Călăraşi a aplicat la rândul său o amendă de 6.000 de lei pentru că marfa nu avea aviz. Poliţiştii spun că Gelu A., în vârstă de 43 de ani, a fost oprit pentru control, pe 26 aprilie, în jurul orei 14.40, pe strada Prelungirea Bucureşti, din municipiul Călăraşi. Maşina pe care o conducea era înmatriculată în Republica Bulgaria, iar şoferul a prezentat la control un permis de conducere categoria B.

Permis de conducere necorespunzător

„Întrucât din documentele prezentate de conducătorul auto nu reieşea categoria vehiculului s-au efectuat verificări prin intermediul Punctului Comun de Contact Giurgiu, rezultând că maşina are o masă maximum admisă de 26.000 kg şi o masă proprie de 10.800 kg.  Aşadar, permisul de conducere prezentat de şofer fiind necorespunzător categoriei vehiculului condus”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi. În autovehicul, oamenii legii au descoperit 10.340,30 kg carne de pasăre congelată, în valoare de 74.824,56  lei, achiziţionate de la o societate comercială din Călăraşi pentru o firmă din Bucureşti. Bucureşteanul a acăzut în plasa poliţiştilor în timpul unei acţiuni pentru reducerea numărul accidentelor de circulaţie. Poliţiştii Serviciul Rutier Călăraşi au acţionat, joi, pe mai multe drumuri naţionale din judeţ, verificând 52 autovehicule care efectuau transport de marfă şi 17 de persoane. Au fost aplicate 21 de sancţiuni, printre care o maşină confiscată, un permis şi trei certificate de înmatriculare reţinute.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite