Pe ce rute şi cu ce pleci în alte localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Şoferii aşteaptă clienţii
Şoferii aşteaptă clienţii

Începând cu ora 5.30, când pleacă prima cursă, în funcţie de programul stabilit de către autogara Orizont, putem călători oriunde în zona Munteniei.

Cursele şi preţul biletelor variază de la un traseu la altul. Dacă alegem o cursă spre Capitala României scoatem din buzunar suma de 27 de lei, pentru un singur transport. Prima plecare către Bucureşti-Obor este la ora 5.30, din autogara Orizont, urmând ca zilnic mai multe autocare şi microbuze să plece, din 30 în 30 de minute. Ultima cursă este la ora 17.30

La Galaţi şi Buzău, cele mai lungi curse

Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat, cursele spre Constanţa sunt la mare căutare. Plecările către această destinaţie se fac doar cu rezervare telefonică. „De câte ori am mers la Constanţa, am sunat la autogară pentru a face rezervare. Este mult mai simplu aşa. Ai locul asigurat şi circuli comod“, a spus Vasile Dobre, unul dintre clienţi. O cursă la Constanţa costă 27 de lei dus, prima plecare fiind la ora 5.30, tot din autogara Orizont. Cei care aleg să plece la Constanţa trebuie să ştie că plecările se fac dimineaţa, din oră în oră, iar ultimele curse sunt la ora 12.30 şi 14.45. Cine doreşte să viziteze vulcanii noroioşi sau renumita faleză gălăţeană are la dispoziţie mai multe curse. Traseele către Buzău, Brăila şi Galaţi sunt cele mai costisitoare, iar preţul biletului îl face pe călăraşean să scoată din buzunar 27, respectiv 35 de lei. Plecările sunt din autogara Orizont, începând cu 5.30.

Lehliu, Dragalina şi Feteşti, traseele navetiştilor

Cei mai mulţi călători sunt navetişti. În fiecare dimineaţă, începând cu ora 5.00 şi 5.15, parcurg eternul drum către serviciu, plătind 10 lei pentru Feteşti şi 6 lei pentru Dragalina. Pentru ruta opusă, Lehliu, preţul biletului este de 12 lei, prima plecare fiind la ora 5.00, iar a doua la 9.15.

Slobozia, destinaţie preferată 

Fie că merg la cumpăraturi, fie că aleg să se plimbe prin oraşul vecin, călărăşenii spun că circulă cel mai des la Slobozia. Costurile drumului până în reşedinţa judeţului Ialomiţa se ridică la 20 de lei dus-întors, orele de plecare fiind 10.45, 13.40, din autogara Orizont. „Am rude acolo şi merg de câte două ori pe săptămână. E aproape, iar condiţiile de transport sunt civilizate. De câte ori ajung la Slobozia, merg şi la cumpărături. Rezolv mai multe treburi în acelaşi timp“, a spus Maria Stan, pensionară.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite