Călărăşenii se înarmează din Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armele sunt mai ieftine în magazinele de peste Dunăre Foto: Arhivă Adevărul
Armele sunt mai ieftine în magazinele de peste Dunăre Foto: Arhivă Adevărul

Pentru că preţul pistoalelor este mai mic şi pentru că nu au nevoie de autorizaţii, aceştia cumpără ilegal armele.În ultimii doi ani, zece persoane au fost trimise în judecată şi riscă până la 13 ani de închisoare pentru că nu au declarat marfa la vamă şi nu aveau autorizaţii de deţinere şi procurare.

Ca orice produs, la bulgari şi armele sunt mai ieftine, lucru care îi atrage pe călărăşeni ca un magnet. Oamenii aleg să cumpere pistoale neletale pe care le folosesc pentru autoapărare. Ceea ce nu ştiu cumpărătorii  este faptul că poliţiştii bulgari cooperează cu cei români şi îi „servesc pe tavă“ pe cei care nu respectă legea.

Nedeclarate la vamă

18 dosare privind infracţiuni la regimul vamal au fost înregistrate în ultimii doi ani. „Majoritatea dosarelor au avut ca obiect infracţiunea de «contrabandă calificată» şi au constat în cumpărarea de pe teritoriul Bulgariei, în mod ilegal, (fără a deţine autorizaţii de procurare şi deţinere) de arme de foc neletale. Acestea au fost introduse în România, prin punctele vamale, dar fără a le declara vameşilor şi fără a îndeplini procedurile legale“, a declarat procurorul şef  Xenofonte Purcărea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite