Călăraşi: Ucigaşul Luminiţei Chevici a fost adus de la Jilava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Fieraru, tânărul arestat pentru tâlhărirea urmată de moartea Luminiţei Chevici şi pentru tentativă de omor asupra adolescentei Ana-Maria Bobocel, a fost adus de la spitalul penitenciarului Jilava.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost mutat la spitalul penitenciarului Jilava, pe 22 martie 2011 pentru expertiză psihiatrică.
Bărbatul care a îngrozit un oraş întreg după ce urmărea şi înjunghia femeile pe stradă a fost supus unui control amănunţit. „Nu ştim exact câte zile va dura acest procedeu. De obicei, o astfel de analiză presupune un control psihiatric riguros de către fiecare membru al comisiei în parte“, declara, la acea dată, subcomisar Daniela Popescu, purtător de cuvânt al Spitalului Penitenciarului Jilava.

Diagnosticul se stabileşte după o supraveghere şi un control serios. „ Analizarea pacientului poate dura 3  sau 30 de zile. Depinde şi de cât de mult sprijin le oferă acesta examinatorilor“, precizau surse medicale.

Din nou în arestul IPJ

Pe 31 martie 2011, Fieraru a fost adus la Călăraşi, în arestul IPJ. Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al instituţiei a confirmat că acesta se află de la sfârşitul săptămânii trecute în custodia Poliţiei. Subcomisar Daniela Popescu, de la spitalul penitenciarului Jilava spune că nu poate face public rezultatul investigaţiilor psihiatrice, acesta fiind transmis instituţiei care a solicitat examinarea arestatului.

Teroare în oraş

După ce a semănat teroare printre tinerele din Călăraşi, Fieraru a fost capturat pe 13 martie 2011. Prima victimă a acestuia a fost Luminiţa Chievici. Tânăra, însărcinată în două luni, a fost urmărită în seara zilei de 10 septembrie 2010, agresată și înjunghiată în inimă. Avea să moară după 56 de zile de comă.

Procurorii au şapte plângeri ale unor fete care au fost urmărite de Constantin Fieraru, însă, doar două din acestea au fost înjunghiate. Ana Maria Bobocel, tânăra de 17 ani, elevă în clasa a XI-a la Liceul Mihai Eminescu, a fost şi ea înjunghiată în abdomen chiar în faţa blocului unei locuia.  A avut noroc şi a scăpat teafără, chiar dacă lama cuţitului i-a pătruns 3 centrimetri în corp. Bărbatul a îngrozit tot oraşul timp de şase luni, în perioada septembrie 2010-martie 2011.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite