Călăraşi: Arestat după ce a furat 12 tone de floarea-soarelui de la Budeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din comuna Curcani a fost arestat pentru 29 de zile, după ce a fost prins în flagrant sutrăgând peste 4 tone de floarea-soarelui dintr-un siloz din Budeşti.

Ruse Adrian(40 de ani) este cercetat pentru dare de mită şi furt calificat, anchetatorii stabilind că a mituit mai mulţi paznici pentru a sustrage, în doar o lună, aproximativ 12 tone de  floarea-soarelui.

Paznicii primeau câte 800 de lei

Poliţiştii au constatat că în perioada februarie – martie 2011, Ruse a avut mai mulţi complici cărora le dădea diverse sume de bani pentru a-l ajuta la furt. De exemplu, paznicilor de la siloz le dădea câtea 800 de lei de persoană pentru a-i facilita accesul în incinta silozului.Timp de o lună, Vasile L.(29 ani), Florin L.( 27 de ani), Florian P.(29 de ani) şi Gheorghe N.(23 de ani), toţi din comuna Curcani, l-au sprijinit pe Ruse să fure cereale. Marfa era comercializată la o societate comercială din Comuna Chirnogi.

Flagrantul

La 30 martie 2011, în jurul orei 20.00, mai multe persoane au fost prinse în flagrant în timp ce încărcau într-o autoutilitară peste 4 tone de floarea-soarelui în valoare de 8.323 lei.

După două sptămâni, Adrian Ruse a fost reţinut şi prezentat Tribunalului Călăraşi care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi. Celelalte persoane implicate în această afacre murdară sunt anchetate pentru luare de mită şi furt calificat.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite