Grigore Bondavali, antrenorul campionilor de la Grădiştea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Bondavali, alături de elevii săi Foto: Arhivă personală
Grigore Bondavali, alături de elevii săi Foto: Arhivă personală

Fost boxer, Bondavali se mândreşte cu o carieră impresionantă: a fost cel mai bun în ring, dar a împărtăşit şi tinerilor din experienţa sa, ca şi antrenor la clubul Steaua Bucureşti şi secund la echipa naţională.

A instruit sportivi din Thailanda şi Bulgaria, iar acum lucrează cu copiii din comuna Grădiştea. Din cauza incendiului, din 28 februarie 2011, care a mistuit sala de box a Stadionului Municipal, Bondavali s-a văzut nevoit să-şi desfăşoare activitatea departe de oraş, acolo unde are condiţii pentru a pregăti elevii.

De şase luni, Grigore Bondavali lucrează cu copiii, alături de profesorul de sport, Victor Petre, pentru concursuri mondiale şi europene, aşa cum a făcut-o până acum cu marii sportivi ai României. „Cu sprijinul autorităţilor locale şi a conducerii unităţii de învăţământ, sala de sport de la Grădiştea a devenit o pepinieră a boxului municipal, unde oferim sprijin elevilor care doresc performanţă în sportul cu mănuşi“, a spus antrenorul.

O carieră dedicată boxului

Rezultatele pe care le-a obţinut până în prezent vorbesc de la sine despre seriorizatea şi ambiţia elevilor săi. Începând cu anul 1998, Bondavali l-a pregătit pe Alexandru Marian care a reuşit să ocupe locul II la Campionatul European de Senior de la Minsk, iar în anul 2000 să ia aurul la Campionatul de Juiori de la Atena.

Tot anul 2000 i-a adus calificarea la Olimpiada de la Atena unde România a fosr reprezentată de Marian şi Dorel Simion. Ambii au reuşit să ocupe locurile 2 şi 3 pe podium. „Am mai participat şi la alte campionate din Bulgaria, Tunisia, Canada, Thailanda, Cuba, de unde ne-am întors cu locuri fruntaşe, toate competiţiile desfăşurându-se la nivel mondial şi european. „Cei mai frumoşi ani i-am petrecut la cârma lotului naţional de box, dar şi la Federaţia din Tunisia“, a mai spus antrenorul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia ADS Călăraşi!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite