ALEGERI LOCALE 2012 Arestări în urma scandalului din comuna Curcani! Opt persoane, după gratii pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele opt persoane implicate în scandalul de la Curcani au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, emise de Judecătoria Olteniţa. Anchetatorii spun că suspecţii urmează să fie adusşi în această seară în arestul IPJ Călăraşi. Ştefan Filieaţă, candidatul APC la Primăria Călăraşi, este acuzat că, alături de încă 7 persoane, a distrus urnele de vot din trei secţii.

Anchetatorii spun că cinci dintre cei care au participat la comiterea faptei erau observatori într-una din secţiile de votare, iar ceilalţi cinci, membri în Biroul Electoral. Împotriva tuturor a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege şi atac asupra localului secţiei de votare şi ruperea sigiliilor de la urnele de vot.

Ultraj contra bunelor moravuri

Ştefan Fileaţă, în vârstă de 42 de ani, este cercetat penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi gravă tulburare a ordinii şi liniştii publice la cele trei secţii de vot. „Extinzând cercetările în cazul incidentul produs în ziua de 10 iunie în comuna Curcani, poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Călăraşi, Poliţiei Municipiului Olteniţa şi Secţiei de Poliţie Rurală Curcani, cu sprijinul Serviciului de Intervenţie Rapidă Călăraşi, au identificat pe Vasile I., de 46 ani, Niculae D., de 46 ani, Dumitru C., de 44 ani, Florin E., de 34 ani, Florin V., de 37 ani, Mircea G., de 42 ani, şi pe Valerică C., de 46 ani, toţi din comuna Curcani, judeţul Călăraşi”, a anunţat într-un comunicat IPJ Călăraşi.

Probleme în comuna Curcani. S-a întrerupt votul, după ce un candidat la Primărie a dărâmat urnele din 3 secţii

Poliţia a trimis trupe de intervenţie rapidă la Curcani, după ce votul a fost întrerupt la ora 09.00

Candidatul APC la Primăria Curcani, reţinut. Bărbatul a blocat votarea mai bine de trei ore şi a distrus urnele cu buletine

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite