Călăraşi: Fundulea, pentru trei zile capitala agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 20 de hectare vor expune firmele participante utilajele. Zeci societăţi din ţară şi străinătate vor lua parte la o manifestare inedită, în perioada 3-5 iunie 2011. La eveniment este aşteptat şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Agriplanta 2011 aduce în România un nou concept de eveniment unde va fi prezentată o suită de demonstraţii dublate cu maşini şi loturi agricole, în timp real, pentru principalele culturi. Alături de exponatele clasice (utilaje şi echipamente agricole, sămânţă, produse pentru protecţia plantelor), vor avea loc demonstraţii dublate cu maşini agricole, în timp real, pentru principalele culturi agricole. Expozanţii reuniţi sunt firme producătoare şi distribuitori de seminţe şi produse pentru cultivarea şi protecţia plantelor, furnizori de maşini şi utilaje agricole, sisteme de irigaţii, sere, silozuri şi echipamente pentru cultivarea de legume şi fructe.

Demonstraţii cu maşini agricole

În cadrul evenimentului vor fi organizate demonstraţii cu maşini agricole, analizate de un observator . Se vor face demonstraţii pentru: zona „Tehnici moderne pentru protecţia plantelor-testarea maşinilor de erbicidat în condiţii de câmp; zona „Lucrările solului şi semănat“- vor fi supuse testării pe câmp utilaje de diverse tipuri şi zona „Tractor şi tractorist“, pentru cei care au talent în manevrarea tractorului, pot face demonstraţii. „Este un eveniment foarte important şi e un lucru bun că se desfăşoară în judeţul Călăraşi, având în vedere că reprezentăm un segment important al agriculturii din România“, ne-a declarat Daniela Obadă, directorul Direcţiei Agricole Călăraşi.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor mai fi organizate loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole conţinând genetica de ultima oră, tehnologii avansate pentru protecţia plantelor şi scheme moderne de fertilizare. Vor exista spaţii de expunere în aer liber şi corturi ale firmelor participante, spectacole folclorice, prezentare de cărţi, zona de activităţi pentru copii, spaţiu dedicat în exclusivitate femeilor şi lansare de carte cu profil agricol. De asemenea, vizitatorii pot participa la concursuri cu premii şi tombole.

60 de firme din 9 ţări

La expoziţie vor participa peste 60 de firme din 9 ţări. „Şi-au anunţat participarea peste 60 de firme din Germania, Austria, Italia, Polonia, Danemarca, Japonia, Marea Britanie, SUA şi România. La eveniment este aşteptat şi ministrul Agriculturii ,Valeriu Tabără. Credem că evenimentul va avea succes şi mizăm pe 10.000 de vizitatori“, ne-a declarat Gabriela Hagiu, director marketing la Agriplanta.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite