Campania "Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare", în toi! Călărăşenii, puşi în gardă de poliţişti să nu calce strâmb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din mai multe comune au primit materiale informative
Locuitorii din mai multe comune au primit materiale informative

Cu doar câteva zile înainte de alegeri, poliţiştii îşi fac datoria şi le atrag oamenilor atenţia că pot face chiar închisoare dacă primesc mită electorală sau votează ilegal. O acţiune de informare a avut loc,  miercuri, în comunele Dragalina, Dor Mărunt, Belciugatele şi Perişoru.

Cetăţenii au putut să afle de la poliţişti care sunt prevederile legale şi care sunt principalele măsuri adoptate de instituţiile cu atribuţii în organizarea alegerilor, precum şi sancţiunile care pot fi aplicate în situaţia încălcării legii. Oamenii au fost informaţi că nu numai cel ce dă mită electorală este pedepsit, dar şi cel care primeşte este pasibil de pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, conform Legii 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Cetăţenii, sfătuiţi să anunţe autorităţile

Poliţiştii i-au îndrumat să sesizeze la 112 dacă deţin date despre evenimente care contravin legislaţiei privind desfăşurarea campaniei electorale. Acţiunile de informare vor continua şi în perioada următoare, mesajul campaniei de conştientizare urmând să fie popularizat de poliţişti în comunele Grădiştea, Gălbinaşi, Fundeni, Vasilaţi, Frumuşani, Săruleşti, Unirea, Dichiseni, Roseţi, Cuza-Vodă.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite