Călăraşi: Poliţişti din şase judeţe, în stradă pentru descurajarea infractorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase judeţe, printre care şi Călăraşi, au fost luate cu asalt de aproximativ 2.200 de poliţişti şi jandarmi într-o razie de amploare.

Operaţiunea de prindere a celor care încalcă legea, dar şi de intimidare a persoanelor tentate s-o facă s-a finalizat cu descoperirea a 100 de infracţiuni, 9 persoane fiind arestate, iar 7 reţinute. Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 1-2 aprilie 2011 în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Olt şi Teleorman, sub coordonarea şefului Poliţiei Române. La acţiune au participat 1.095 de poliţişti de ordine publică, 282 de la Poliţia Rutieră, 197 de la Investigaţii Criminale, 109 de la Transporturi, 324 jandarmi şi 185 din alte structuri.

Pe raza judeţelor menţionate au fost aplicat 2.101 sancţiuni contravenţionale în valoare de 456.447 lei. Totodată, au fost reţinute 83 permise de conducere şi 52 certificate de înmatriculare şi s-au confiscat bunuri în valoare de  14.634 lei.

Un pumn în faţă

În timpul acţiunii, oamenii legii au întâmpinat şi dificultăţi. Ieri după-amiază, poliţiştii de la Postul Dragoş Vodă au observat, în timp ce patrulau,  un grup de şase tineri care distrugeau bordurile din beton montate pentru delimitarea canalului de irigaţii ce tranzita localitatea. Deşi le-au cerut să înceteze şi să-i însoţească la sediul Poliţiei, doi dintre bărbaţi au refuzat şi au început să-l înjure pe unul dintre poliţişti.

Conflictul a degenerat la faţa locului, unde a ajuns şi o patrulă de jandarmi. În timp ce aceştia încercau imobilizarea şi încătuşarea tinerilor, un jandarm a primit un pumn în faţă de la unul dintre suspecţi. Cei în cauză sunt cercetaţi în stare de libertate pentru tentativă la furt calificat, iar pentru ultraj, urmează a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu - Gară.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite